Guldmaske-banden: Sprængte fem hæveautomater på 34 dage

Gerningsmændene står blandt andet bag to sprængte hæveautomater på Hundested Havn og hos en købmand i Frederiksværk.

Hele fem gange slog tyvene til på bare 34 dage. Og dét i et stort geografisk område.

Første gang var 17. august  i år,  da en hæveautomat hos Købmand Bahr på Helsingevej i Frederiksværk blev sprængt. Her slap mændene ikke afsted med et udbytte, da der gik ild i pengesedlerne. 

Vi taler i dag med købmanden, der siden hen har valgt ikke at få sat en ny hæveautomat på.  Se med kl. 19:30 på TV 2. 

Efter Frederiksværk tog gerningsmændene til Blokhus i Nordjylland, hvor de allerede dagen efter slog til igen. 

Det er fast procudure, at tyvene ødelægger overvågningskameraerne nær gerningsstedet for at besværliggøre opklaringsarbejdet.

quote Vi er selvfølgelig interesserede i at høre fra folk, der kender eller har set nogle personer, der har en tatovering på højre side af halsen, hvor der er et lille rødt hjerte.

Politi Sune Myrup, Politikommissær fra Nordjyllands Politi

Men ved Nordeas hæveautomat i Hundested den 15. september overså gerningsmændene et kamera, derfor håber politiet, at nogle i offentligheden kan genkende de maskerede mænd på billederne, som man nu lægger frem.

Derfor har politiet gode overvågningsbilleder af den mand, der pumpede gas ind i hæveautomaten for at få den til at eksplodere.

- Vi er ret overbeviste om, at det her det er professionelle folk. Det her er organiseret kriminalitet, hvor alt er planlagt. Man ved, hvad man har med at gøre, man arbejder hurtigt på stedet, og man har gjort sig nogle tanker om, hvordan man kan besværliggøre politiets efterforskning, siger Politikommissær fra Nordjyllands Politi Sune Myrup til Station 2 Efterlyst.  

Sune Myrup hæfter sig særligt ved gerningsmandens specielle tatovering, der sidder på højre side af halsen og muligvis er et navn med et lille hjerte over.

quote Det, der er lidt specielt ved denne sag, er, at der er så stor geografisk afstand mellem gerningsstederne. Der er langt fra Hune i Nordjylland til Hundested og Frederiksværk.

Politi Sune Myrup, Politikommissær fra Nordjyllands Politi

- Vi er selvfølgelig interesserede i at høre fra folk, der kender eller har set nogle personer, der har en tatovering på højre side af halsen, hvor der er et lille rødt hjerte, siger Sune Myrup.

- Det, der er lidt specielt ved denne sag, er, at der er så stor geografisk afstand mellem gerningsstederne. Der er langt fra Hune i Nordjylland til Hundested og Frederiksværk, hvor de andre bokse er, men trods det så efterforsker vi stadig ud fra den teori, at det er de samme gerningsmænd, siger Politikommissær fra Nordjyllands Politi Sune Myrup til Station 2 Efterlyst.

Her har gerningsmændene slået til

• 17. august 2016 kl. 02:40. Hæveautomat ved Eurospar, Helsingevej 155, 3300 Frederiksværk. Intet udbytte.

• 18. august 2016 kl. 03:32. Hæveautomat ved Dagli'Brugsen, Torvet 1, 9492 Blokhus sprængt. Udbytte, der dog formentlig ødelagt af rød farvepatron. 

• 8. september 2016 kl. 02:07. Hæveautomat ved Spar supermarked, Stenmarksvej 3, Hune, 9492 Blokhus sprængt. Større udbytte. 

• 15. september 2016 kl. 02:29. Hæveautomat ved Nordea Bank, Kajgaden 9, Hundested forsøgt sprængt. Intet udbytte. 

• 20. september 2016 kl. 02:34. Hæveautomat ved Eurospar, Parallelvej 60, 6960 Hvide Sande sprængt. Større udbytte.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik