Gribskov dropper fælles brandvæsen: "Vi kan gøre det bedre selv"

Gribskov Kommune har besluttet at forlade beredskabssamarbejdet i Frederiksborg Brand & Redning. Kommunen kan selv løfte opgaven både bedre og billigere, lyder det fra borgmesteren.

Frederiksborg Brand og Redning er i dag ejet af Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner.

Men sådan kommer det ikke til at fortsætte. 

Gribskov Kommune har netop besluttet at forlade det kommunalt ejede brandvæsen. 

Det oplyser borgmester Anders Gerner Frost til TV 2 Lorry.

quote Vi var en kommune, som havde et af landet bedste og billigste beredskaber, før vi kom i dette tvangsægteskab

Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov Kommune, NytGribskov

- Det korte og lange er, at Frederiksborg Brand og Redning er blevet en dyre og dårligere løsning, end det vi havde selv tidligere, siger borgmesteren til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Vi var en kommune, som havde et af landet bedste og billigste beredskaber, før vi kom i dette tvangsægteskab - og det har vi lyst til at komme tilbage til.

- I Frederiksborg Brand & Redning satser man på at have 100 procent fuldtidsbrandmænd, mens vi tidligere primært har benyttet os af deltidsbrandmænd. Og det vil vi gerne tilbage til. 

Derfor har byrådet i Gribskov besluttet at begynde udtrædelsen af det fælles brandvæsen.

Usikkert hvornår Gribskov får eget beredskab 

Udtrædelsen er dog betinget af, at der i vedtægterne ikke er forhold, som giver uhensigtsmæssige udgifter i forbindelse med kommunens udtræden, skriver kommunen i en pressemeddelelse.  

Derfor ved man heller ikke, hvornår kommunen endeligt træder ud af fællesskabet. Men man forventer det senest sker med udgangen af 2020.

Kommunaldirektøren, borgmesteren og udvalgsformanden vil nu indgå i en dialog med de resterende ejerkommuner i Frederiksborg Brand & Redning om den kommende udtræden.

- Vi vil gerne lave en ordentlig udtrækning, for vi ønsker ikke at skade det arbejde, der er i gang, siger Anders Gerner Frost til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik