Godt nyt til byens udsatte: Sociolancen ruller fortsat

De hjemløse kan også til næste år få akut medicin, et plaster eller et godt råd med på vejen. Det særlige sociolance-tilbud er forlænget et år.

Det er ikke altid hjertemessage og medicin, som hjemløse kan have brug for, når de får det dårligt på gaden. 

Det kan også være omsorg, et godt råd eller en krammer. 

Derfor har sociolancen nu i et år kørt rundt i hovedstaden - ikke kun med en paramediciner, men også med en socialrådgiver.

Den særlige ambulanceordning er blevet til i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Københavns Beredskab og Region Hovedstaden.

Tilbuddet skulle fortsætte frem til 1. marts 2017, men man har fundet hjælpen så god, at regeringen har givet fire millioner kroner ekstra fra Satspuljemidlerne, så vognen kan rulle et år længere. 

Og det er sikkert en nyhed, der varmer på gaden. 

TV 2 Lorry gik i hvert fald en tur i sidste måned med hjemløse Simon Nielsen. 

Han har blandt andet mistet en ven, der frøs ihjel sidste vinter, og han var bekymret for, om sociolancen skulle skrottes.

- Jeg synes, det ville være et kæmpe tilbageslag, sagde han til TV 2 Lorry. 

Mød Simon Nielsen i indslaget her fra 16. oktober. 

Vinteren er på vej og et stigende hjemløse tilbringer natten på gaden i København. Det viser den seneste nattetælling fra Projekt Udenfor.  

Hvordan tilkaldes Sociolancen?

Sociolancen tilkaldes via en sundhedsfaglig medarbejder, en socialfaglig medarbejder fra Københavns Kommune eller Politiet. Som borger kan man kontakte 112, der så vil vurdere om Sociolancen kan sendes ud.

Sociolancen er også at finde på gaden, hvor medarbejderne i Sociolancen vil lave opsøgende og forebyggende arbejde i forhold til socialt udsatte borgere i samarbejde med de eksisterende tilbud.

Sociolancen kører i Københavns Kommune og vil være at finde på gaden alle ugens dage mellem kl. 11.00-23.00.

Kilde: Københavns Kommune

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik