Glostrup: Vi peger ikke på flytning til bestemte kommuner

Glostrup Kommune forsøger nu at lægge afstand til historien om, at sociale klienter bliver rådet til at flytte til Lolland

-Det er en journalistisk stramning. Jeg er træt af at forsøge at forstå motivet, men nogen synes jo, at det er en god historie. Men det er ikke rigtigt.

Direktør for socialområdet i Glostrup Kommune, Ole Toftegaard, lægger nu kraftigt afstand til historien om, at hans kommune opfordrer borgere, der kommer i klemme med kontanthjælpsloftet til at flytte til Lolland.

-Vi peger ikke på bestemte kommuner. Men vi rådgiver folk til, hvordan de kan finde en lavere husleje, siger han til TV 2 Lorry.

Vil du afvise, at I har opfordret folk til at flytte til Lolland?

-Vi rådgiver vores borgere til, hvordan de kan finde en billigere husleje.

Men vil du afvise, at Lolland er blevet nævnt?

-Jeg vil ikke afvise, at Lolland er blevet nævnt. Eller Roskilde. Eller Slagelse. Det handler om, at hvis ikke vi kan hjælpe folk til at finde et sted at bo her i kommune, som de kan betale, så må man kigge andre steder, siger han.

quote Vi rådgiver vores borgere til hvordan de kan finde en billigere husleje

Ole Toftegaard, direktør, Glostrup Kommune

I en pressemeddelelse fra Glostrup Kommune hedder det i dag fra Ole Toftegaard:

- Det er imidlertid ikke en del af kommunens rådgivning at pege på bestemte kommuner som mulighed for borgerne. Og for at sikre, at det heller ikke sker som led i den enkelte sagsbehandlers rådgivning, har vi instrueret kommunens sagsbehandlere i, at der ikke skal rådgives om at flytte til bestemte kommuner.

 

Han skal senere i dag mødes med kolleger fra andre Vestegnskommuner, og han gør opmærksom på, at det er et samlet problem, at der i området ikke findes så mange billige bolliger, at kommunerne kan hjælpe de borgere, der kommer i klemme.

-Og det er altså det, der er kernen - at finde billige boliger, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik