Gækkebreve i Greve tiltrækker tysk tv-opmærksomhed

Den kendte påsketradition er faktisk tysk - men i dag er gækkebrevene fortid syd for grænsen, fortæller tysk korrespondent.

Der var rig lejlighed til at få alle påsketraditionerne og ikke mindst historien bag dem støvet af i dag, da Greve Museum åbnede dørene for påskerundvisning og påskeværksted i dag.

Her kunne man se, hvordan husmødrene dekorerede de fine æg, de forærede til børn og tjenestefolk. Og bagefter blev der klippet gækkebreve til den helt store guldmedalje.

Gækkebrevene påkaldte sig sågar interesse fra tysk tv. Jürgen von Heymann, der gennem 25 år har været korrespondent i Danmark for tyske tv-stationer var taget til Greve for at lave en reportage om gækkebrevene. De er nemlig ret særlige.

Sætter spot på andre landes traditioner

- Vi prøver at finde nogle påsketraditioner i nabolandene, som er lidt anderledes end de tyske. Og det med gækkebrevene, det har vi altså ikke i Tyskland. Der var noget lignende, men det er forsvundet i dag. Det bliver et sjovt indslag, hvor der er også er noget fra Sydeuropa med katolske processioner, siger han til TV 2 Lorry.

Det pudsige er, at gækkebrevene faktisk stammer fra Tyskland. Det var Jürgen von Heymann overrasket over at høre til arrangementet i Greve.

- Det er sjovt at se dem her og se hvor meget børnene glæder sig over dem, siger han.

Programmet bliver sendt på den tyske tv-station ZDF. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik