Furesø Kommune: Slut med smøger i arbejdstiden

Slut med smøgerne i arbejdstiden. Politikerne i Furesø Kommune er i fuld gang med at behandle et forslag om rygeforbud for kommunens ansatte.

Furesø Kommune behandler lige nu et forslag om at lave en nul-rygning politik for medarbejderne i kommunen.

Det totale rygeforbud går under navnet 'røgfri arbejdstid' og betyder, at de mange ansatte i kommunen ikke længere må ryge, mens de er på arbejde. 

Det skriver lokalavisen.dk mandag.

I første omgang vil forbuddet kun berøre dele af kommunens ansatte, herunder administrationen, og vil først i løbet af 2017 komme til at gælde for alle kommunens ansatte.

Forslaget medfører, at det ikke længere er tilladt at bevæge sig uden for matriklen for at tænde en cigaret - en regel som gør sig gældende for mange offentlige institutioner i dag.

I Furesø Kommune er sagens kerne, at man slet ikke må ryge i arbejdstiden. Det er nemlig til gene for de øvrige ansatte, lyder det fra Kommunaldirektør i Furesø Kommune, Rasmus Bjerregaard, til lokalavisen.dk

Hvis forslaget stemmes igennem, bliver rygning sidestillet med alkohol, som heller ikke må indtages i arbejdstiden.

- Herudover er 'røgfri arbejdstid' selvfølgelig også et sundhedsfremmende tiltag, som jeg ser som en helt naturlig udvikling af kommunens sundhedspolitik, siger Rasmus Bjerregaard til lokalavisen.dk.

Ud over kommunens ansatte kommer det påbudede rygeforbud også til at gælde besøgende på Furesø Kommunes matrikler, herunder borgere og byrådspolitikere.

Forbuddet kommer, i følge lokalavisen.dk, i første omgang til at gælde for administrationen på rådhuset og på Rådhustorvet i Farum samt Bybækskolen, hvor kultur- og aktivitetscenteret Stien holder til.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik