Frygter ghettodannelse: Flygtninge ender på de samme skoler

Frederiksberg Kommune placerer nye flygtningebørn på skoler, der i forvejen har mange tosprogede elever

-Det absurde er, at skolerne selv gerne vil arbejde for en mere ligelig fordeling. Og alligevel placerer vi flygtningebørn på de skoler, der i forvejen har flest to-sprogede elever. Det går ikke.

Socialdemokraten Anja Camilla Jensen fra Frederiksbergs Kommunalbestyelse og medlem af Undervisningsudvalget er sammen med resten af sine partifæller på rådhuset dybt bekymret over en beslutning i kommunalbestyrelsen i aftes, som placerer flygtningebørn på Frederiksberg på de skoler, der i forvejen har en høj andel af elever, der har fremmedsproget baggrund. Hun frygter nu, at fordelingen ender i ghetto-dannelse.

Frederiksbergs kommunalbestyrelse havde kommunens skoledistrikter på dagsordenen i går aftes, og her blev der også diskuteret modtagehold for flygtningebørn. Og problemet er, at det samlede børnepres på Frederiksbergs skoler er meget højt, og en stor del af skolerne i kommunen melder alt udsolgt. Derfor kan det ikke lade sig gøre at placere flygtningenbørn på alle skoler uden at flytte andre børn. Regnestykket er dermed svært at få til at gå op.

-Derfor havner flygtningebørnene på for eksempel Lindevangsskolen og Skolen Ved Søerne. Og netop Lindevangsskolen har i forvejen en høj andel af tosprogede elever. For 10-15 år siden var det så galt, at folk flyttede deres børn fra skole. Det har vi fået rettet op på med ændringer af skoledistrikter og en meget dygtig leder. Men nu kan det gå galt igen, siger Anja Camilla Jensen.

Hun påpeger, at skoleledere fra skoler, der ikke har en høj andel af tosprogede - for eksempel Ny Hollænderskolen - gerne vil være med til at fordele de nye elever ligeligt, men at kommunalbestyrelsens flertal  ikke har fundet en løsning.

Hendes partifælle, rådmand Sine Heltberg, mener, at det vil være gavnligt for børnene på de skoler, der har en lav andel af tosprogede, at der kommer flygtningebørn.

quote På alle skoler har børn godt af at færdes sammen med dem, der er flygtet

Rådmand Sine Heltberg

-På alle Frederiksbergs skoler er der ressourcestærke børn og forældre, der kan og vil gøre en forskel. Og på alle skoler har byens børn og unge godt af at færdes sammen med dem, der er flygtet. Det udvider vores børns horisont og giver dem indsigt i, hvad det vil sige at rejse langt for at få lov til at leve i fred", siger rådmand Sine Heltberg (S).


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik