Frustration over ødelagte haller i Københavns Kommune

Opsynsmændene, der skulle holde øje med hallerne, er sparet væk. Det har ført til hærværk, mener kritikere.

Der er kamp til stregen, når der bliver spillet håndbold i Sundbyhallerne. 

Men det er svært at følge med.  For man kan hverken se, hvad stillingen er, eller hvor lang tid der er tilbage. Måltavlen er nemlig blevet ødelagt.

For træner Torben Heckmann fra Christianshavns Idrætsklub er bægeret flydt over. For det er ikke kun måltavlen, den er gal med:

- Vi har tidligere oplevet, at der var lavet hærværk på  det ene ur. Og nu kommer vi ind i en hal, hvor der er nul grader, og der er beskidt, siger han.

- Det er bare ikke i orden.

Træner Torben Heckmann er frustreret over, at opsynsmændene er sparet væk.
Træner Torben Heckmann er frustreret over, at opsynsmændene er sparet væk.
Foto: TV 2 Kosmopol

Klubberne oplever, at hallerne bliver misbrugt. Det kan for eksempel være ved, at nogle spiller indendørs fodbold med udendørs sko på. Den slags slider. 

Men der er ingen til at gribe ind. Sidste år fjernede kommunen opsynsmændene. En beslutning chefen for Amager Kultur, Bjarne Fey, forsvarer:

quote Det er jo en del af den tillidsdagsorden, vi forsøger at folde ud i Københavns Kommune.

Bjarne Fey, Chef for Amager Kultur

- Det er jo en del af den tillidsdagsorden, vi forsøger at folde ud i Københavns Kommune; at vi tror på, at folk godt kan tage vare på deres egne anlæg.

Men træner Torben Heckmann mener, at det har været en katastrofal beslutning for hallerne og deres brugere.

- Der er flere gange, at der er nogen, som ikke har noget at gøre i hallerne, der sidder inde i hallerne hele natten og ryger, og hvad de ellers gør. Og det er fordi,  der ikke er noget opsyn, siger han. 

Københavns kommune er dog opmærksom på problemerne med hallerne. Men kommunen vil finde en ny måde at føre tilsyn med dem på. Opsynsmændene kommer ikke tilbage.

- Vi kunne godt forestille os, vi lavede nogle mere aktivitetsbaserede ting herude. Det vil sige, vi får fat i nogle folk, som gerne ville arbejde med nogle af de unge, så vi prøver at skabe nogle aktiviteter for folk, siger Bjarne Fey.

Foreløbig har kommunen indkaldt klubberne til et møde om problemerne i slutningen af januar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik