Fritidschef om skøjtehal på glatis: Det er ikke en svømmehal

Åbningstiderne i Ørestadens nye skøjtehal møder kritik fra borgere og politikere. Men vi må se tiden an, lyder kommunens melding.

Den nye skøjtehal i Ørestad praler med at have åbent 365 dage om året.

Alligevel møder åbningstiderne stor kritik på Facebook.

quote Hvis man er rigtig glad for at skøjte, så skal man jo melde sig ind i Copenhagen Lions, og enten gå til ishockey eller kunstskøjteløb derude.

Fritidschef Mads Kamp Hansen

Har man et fuldtidsarbejde eller børn i skolealderen, kan det nemlig blive svært at nå at få spændt skøjter på fødderne, før hallen lukker. 

Og det skyldes, at foreningen Copenhagen Lions selv skal bruge hallen til ishockey- og kunststkøjteløbstræning. 

Ved Københavns Kommune er man dog ikke umiddelbart klar til at ændre i åbningstiderne, selvom de er faldet masser af københavnere for brystet. 

Åbningstider i Ørestad Skøjtehal

Mandag  - 12:00-15:45
Tirsdag  - 12:00-15:45+ 20:30-23:00
Onsdag  - 12:00-15:45
Torsdag  - 12:00-15:45
Fredag  - 12:00-15:45
Lørdag  - 19:30-23:00
Søndag  - 14:45-17:45
Helligdage  - 10:00-15:00

- Det er noget, vi må se på hen ad vejen, om vi skal rykke på de åbningstider. Men hvis man er rigtig glad for at skøjte, så skal man jo melde sig ind i Copenhagen Lions, og enten gå til ishockey eller kunstskøjteløb derude, siger fritidschef i Københavns Kommune Mads Kamp Hansen til TV 2 Lorry. 

Kommunen har betalt mere end 90 millioner kroner for anlægget, men det gør altså ikke automatisk hallen til allemandseje, mener fritidschefen. 

- Folk har måske mere haft svømmehallen i tankerne, end de har haft skøjtehallen i tankerne. De åbningstider, som er her, er sådan som friløbet er i mange skøjtehaller landet over. 

Sådan så det ud, da Ørestad skøjtehal åbnede i sidste uge. Nu møder hallen stor kritik fra borgere i København.

Hos det Radikale Venstre på Københavns Rådhus er man dog klar til både at ændre i åbningstiderne og sætte penge af til flere skøjtehaller. 

- Vi skal finde ud af, hvordan vi får rettet det her, så både foreningerne og offentligheden får meget mere glæde af den her hal, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Michael Gatten til TV 2 Lorry. 

Så du synes, at offentligheden har for lidt adgang til denne her hal?
- Ja, det tror jeg selv en blind mand med en stok kan se. 

Michael Gatten foreslår blandt andet, at man lægger den kommende permanente skøjtehal ved Østerbros nuværende skøjtebobbel ved Gasværksgrunden, således at der bliver plads til at bygge en ekstra skøjtehal. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik