Første spadestik i Hvidovre: Fremtidens hospital er på vej

Første spadestik til byggeriet af "Nyt Hvidovre hospital", blev taget i dag. Fremtidens hospital skal gøre borgernes møde med sundhedsvæsenet bedre.

- Vi bygger en helt ny fælles akutmodtagelse, hvor specialisterne fra de enkelte afdelinger er klar til at møde os mennesker, hvis vi er kommet tilskade eller har fået en sygdom, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (Soc.dem.) til TV2 Lorry.

Kort forinden tog hun første spadestik på en forblæst mark ved siden af det nuværende Hvidovre Hospital.

quote Det nye er at vi bygger enestuer, der giver mere diskretion. Og så kan man komme sig sammen med sin familie.

Sophie Hæstorp Andersen (Soc.dem.) Regionsrådsformand i Reg. H

Gravkøer og store lastbiler kører faktisk allerede rundt på byggepladsen for enden af Kettegårds Alle. Og graver fundamentet til det, der  bliver fremtidens hospital. Og det handler både om nye bygninger og om en anden måde at tænke hospital på.

Patienterne skal mødes af lægerne med det samme i fremtiden. Ikke som nu, hvor patienter ofte oplever at de skal gå fra den ene læge til den anden. 

Her bliver der kun et sted, hvor patienterne skal gå ind. Nemlig ad den nye hovedindgang til Hvidovre hospital. Den kommer til at ligge i det nye byggeri. Når det er færdigt om tre år.

Byggeriet skal rumme en stor hjerteafdeling samt en ny børneafdeling, hvor begge forældre kan overnatte og være tæt på deres barn, når det er indlagt.

Der bliver også bygget et nyt barselafsnit samt et nyt neonatalafsnit, som vil være tæt integreret. Det gør at både mor og barn i tilfælde af komplikationer ved en fødsel, kan få hver deres specialiserede personale, men være indlagt sammen.

- Det er bedre kvalitet til borgerne i region Hovedstaden. Det at vi bygger enestuer, er for mig det allervigtigste vi laver med det her byggeri og den her renovering lige nu. Vi skal ind i et mere moderne sygehusvæsen, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til TV2 Lorry.

Fakta om projektet - fra region Hovedstaden

-  Projektet Nyt Hospital Hvidovre er finansieret med ca. 1,7 mia. kr. af Statens Kvalitetsfond og Region Hovedstaden.
-  Den nye hospitalsbygning skal huse en helt nye fælles akutmodtagelse (FAM), en ny hjerteafdeling, ny børneafdeling og et nyt barselsafsnit med adgang til et nyt neonatalafsnit.
-  32.000 m2 nyt hospital
-  250 nye patientværelser
-  Udvidelse af parkeringskælderen
-  Byggeriet forventes taget i brug i løbet af foråret 2020
-   Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier, heraf kommer 8 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik