Frederiksbergpolitikere: Åbn ventelister til københavnerbørn

Børnetallet på Frederiksberg falder, og daginstitutionerne står med tomme pladser. Det vil Venstres gruppe på Frederiksberg Rådhus nu lave om på.

Daginstitutioner med frie taburetter skal fyldes op igen. Sådan lyder meldingen fra Venstres gruppe på Frederiksberg Rådhus.

Pladserne skal fyldes ved at sælge de resterende institutionspladser til andre kommuner, der har mere vækst blandt børnefamilierne, som for eksempel Københavns Kommune. Det skriver Frederiksberg Bladet.

- I stedet for at lukke daginstitutioner har vi stillet forslag om at åbne ventelisterne for andre kommuner, og det vil primært være Københavns, så man kan få sit, siger rådmand Jan E. Jørgensen fra Venstre til Frederiksberg Bladet og fortsætter:

- Vi har ikke længere kapacitetsproblemer, så vi kan sælge de ledige pladser, oven i købet kan der være et lille overskud på det, og vi vil kunne redde nogle daginstitutioner fra lukning, og samtidig gøre nogle forældre glade, hvis de bor tættere på en Frederiksberg-institution.

Forslaget, som skal behandles på et møde i Børneudvalgets den 4. april, møder dog ikke lutter medgang på rådhuset, hvor Konservative ser dyre problemer frem for billige muligheder.

Det skyldes, at det vil være en dårlig forretning at bruge Frederiksbergs lokaler til at huse københavnerbørn.

- Hvis man stiller det forslag, er det fordi, man ikke har forstået kommunen økonomi. For hvis vi skal sælge pladser er det en dårlig forretning, for vi får ikke anlægsudgifter dækket. Det vil jeg ikke bruge Frederiksberg skatteborgeres penge til, siger Børneordfører for Konservative, Pernille Høxbro, til Frederiksberg Bladet.

I stedet foreslår hun en løsning, hvor de overskydende institutioner lukkes, som det er set i andre kommuner.

- Det er bedre at lukke end at have bygninger, som vi forærer til København eller andre kommuner. Vi foreslår at vi løbende følger børnetallet tæt, og har netop bedt om en ny rapport, så vi ved, hvad vi skal forholde os til. For som det ser ud lige nu, falder børnetallet endnu mere, siger Høxbro.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik