Frederiksberg indvier regionens første forsinkelsesvej

En Frederiksberg-vej, der tidligere har været hårdt ramt af ekstrem regn, er nu ombygget til forsinkelsesvej - og kan rumme 128 kubikmeter vand.

En forsinkelsesvej lyder umiddelbart ikke som noget, man ville være interesseret i. Det er svært andet end at forestille sig en vej, hvor bilerne holder i kø, mens frustrerede mødre og fædre bander over, at den nu er gal igen.

quote I de kommende år vil flere konkrete løsninger komme til – ikke mindst veje af denne type.

Jørgen Glenthøj, borgmester, Frederiksberg

På Frederiksberg betyder forsinkelsesvej dog noget helt andet og mere positivt, og på torsdag indvier kommunen den første af slagsen.

Der er tale om en vej, hvor vand trænger ned igennem asfalten og forsinkes i store magasiner, inden det løber videre ud i kloakken. Formålet er at undgå oversvømmelser som følge af klimaændringer. 

Ærøvej har fået æren af at blive forsinkelsevej, og efter en ombygning kan den rumme 128 m3 regnvand. Dermed skal beboerne på vejen være bedre stillet end tidligere, når der kommer ekstrem regn.

I stedet for at lægge sig på overfladen trænger vandet nemlig ned i magasinet og bliver opsamlet der, inden det løber videre. Dermed aflastes kloakken, hvilket gør risikoen for oversvømmelser mindre.

- Det, jeg især glæder mig over i dette projekt, er samarbejdet mellem beboerne, Frederiksberg Forsyning og kommunen. Det illustrerer nemlig præcist, hvad der skal til, når vi arbejder med at sikre byen mod skybrud. Vi når allerlængst med konstruktivt samarbejde, siger formanden for kommunens By- og Miljøudvalg, Venstres Jan E. Jørgensen.

Ærøvej er valgt som forsinkelsesvej, fordi den ligger i område, der var hårdt belastet ved en oversvømmelse i sommeren 2011.

Vejen bliver officielt indviet torsdag den 19. januar klokken 14. Her kommer Hovedstadens Beredskab og spuler vand på vejen, så man ved selvsyn kan se virkningen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik