Fredensborg vil stikke en kæp i hjulet på giga-lastbiler

Fredensborg-borgere vil ikke have de såkaldte modulvogntog gennem byen. I dag afleverer de protestunderskrifter på Christiansborg.

Nej tak!

Sådan lyder det - igen - fra en voksende gruppe af borgere i Fredensborg, der er gået til kamp mod de såkaldte modulvogntog. 

Det er ekstra lange og ekstra tunge lastvognstog, som ifølge reglerne kan nå en længde på 25,25 meter og en samlet vægt på 60 ton. I dag fortsætter de kampen mod vogntogene.

quote Vi kan jo mærke, at vi slet ikke er i mål endnu

Thomas Lykke Pedersen (Soc.Dem), borgmester i Fredensborg 

Det er trafikforliget fra 2014, som åbner for muligheden for, at de lange lastvognstog kan køre på statsvejene - en af dem er rute 6, der går lige igennem det ellers fredelige Fredensborg.

Da borgere og politikere begyndte at råbe op, varslede politikerne på Christiansborg, at de var villige til at se på forliget en gang til - blandt andet i et indslag på TV 2 Lorry, som du kan se her. Men siden er der intet sket - og nu fortsætter kampen.

I dag afleverer en gruppe borgere med borgmester Thomas Lykke Pedersen (Soc.Dem) i spidsen omkring 3.000 protestunderskrifter til formanden for Folketingets Transport- og Bygningsudvalg, Lennart Damsbo Andersen.

- Vi kan jo mærke, at vi slet ikke er i mål endnu. Vi har haft to møder med transportudvalget og givet anbefalinger til ministeren, men der er altså ike sket noget endnu, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen til TV 2 Lorry.

Han er helt klar over, at politikerne på Christiansborg har signaleret, at de vil lytte, men han mener også, at hvis ikke han og Fredensborg-borgerne fastholder deres pres, så tabes kampen.

- Vi bruger de argumenter, som Vejdirektoratet selv bruger om strækninger, der ikke er egnede, siger han.

 

Sådan ser Vejdirektoratets kort over de strækninger, hvor der må køres med modulvogntog i dag ud. Men statsvejene - som for eksempel Rute 6 gennem Fredensborg - kan indlemmes i nettet.
Sådan ser Vejdirektoratets kort over de strækninger, hvor der må køres med modulvogntog i dag ud. Men statsvejene - som for eksempel Rute 6 gennem Fredensborg - kan indlemmes i nettet.

Det er et enigt byråd i Fredensborg, der sammen med borgergruppen bekæmper modulvogntogene. På strækningen genem Fredensborg har rute 6 både rundkørsler og heller, der skal laves om, hvis der skal være plads til de gigantiske vogntog.

På strækningen færdes også skolebørn, og den lokale bekymring for konskvenserne af den meget tunge trafik er stor.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik