Frank Jensen: Frederiksberg er usolidarisk

Overborgmesteren revser sin borgmesterkollega på Frederiksberg, fordi han vil at anbringe 112 flygtninge i København.

Frederiksberg kalder det pladsmangel, når kommunen næste vil anbringe 112 flygtninge i nabokommunen København.

Københavns overborgmester, Frank Jensen,  kalder det "manglende solidaritet".

Frank Jensen har netop skrevet til til sin  borgmesterkollega på Frederiksberg, Jørgen Glenthøj, hvor  han opfordrer til at Frederiksberg finder midlertidige boliger til de 112 flygtningen inden for sin kommunegrænsen. I stedet for at anbrinde dem i Valby, som hører under Københavns Kommune.

Frederiksberg, der næste år skal modtage 281 flygtninge, har ved flere lejligheder forklaret, at kommunen har meget svært ved at finde plads til de mange flygtninge. Kommunen er den tættest befolkede i Nordeuropa.

Derfor har man valgt, at søge til nabokommunen. Tæt på det sted i Valby, hvor København i forvejen har midlertidige boliger til flygtninge.

Det, at de 112 flygtninge skal bo tæt på de flygtninge, København skal tage sig af, bekymrer Frank Jensen. Han frygter, det kan være med til at skabe ghettoer.

Frederiksbergs løsning med at placere de mange flygtninge i København er ikke er ulovlig. Men den er blevet bemærket i Folketinget.

SF's medlem af Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget, Jacob Mark, har også kritiseret Frederiksbergs planer.

Til TV 2 Lorry har han tidligere sagt, at reglerne bør laves om, så den kommune, der er udset til at modtage flygtninge fra en anden kommune, skal sige god for det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik