Fra kriminel til selvstændig: Nu er Tem direktør i egen biks

For et halvt år siden fik Tem Præst nok af livet som kriminel. I dag er han selvstændig.

Da Tem Præst blev 30 år, besluttede han sig for at lave sit liv om. Hele sit voksenliv har han ellers haft svært ved at holde på et job, og har blandt andet tjent til dagen og vejen ved at sælge stoffer og begå indbrud.

I dag ejer han firmaet Mobil Autovask, der er en rengøringsservice for biler. Foreløbig er han eneste ansatte, og der er kun lige kunder nok til, at det kan løbe rundt. Men han er fast besluttet på at komme videre med sit liv – på ærlig vis.

- Nu kan jeg ligesom se, at der er en vej frem. Jeg skal prøve at få det her firma til at fungere og starte på en frisk, siger han til TV 2 Lorry. 

Passede ikke ind i skolen

Tems problemer startede, ifølge ham selv, med en problematisk skolegang, hvor han aldrig passede ind.

Som 18-årig blev Tem Præst anholdt for første gang og sigtet for mere end 30 forhold, herunder biltyveri og tyveri. Før det havde han gået på fem forskellige skoler og havde droppet folkeskolen i 7. klasse, fordi han ikke havde fungeret på nogle af skolerne. 

Hør hvad Tems mor synes om hans nye projekt. 

Det var først, da Tem Præst blev anholdt, at han fik diagnosen ADHD og samtidig fik bekræftet, at han er ordblind.

Mor hjælper til

Siden Tem Præst for et halvt år siden besluttede sig for at lægge sit liv om, har Tems mor Jeanett Præst hjulpet ham med at få firmaet op at køre. Da Tem stadig ikke har den fornødne hjælp til at håndtere sin ordblindhed, er det nemlig hende der står for at ordne skatteforhold, lave Facebookopslag og lignende. 

Men det har hun ikke noget imod:

- Jeg er så stolt og superglad, og vil selvfølgelig være der og støtte ham i det her, for at det kan komme til at fungere for ham, siger hun til TV 2 Lorry.

Tem Præst har foreløbigt fået tre måneders prøvetid i en P-kælder under et supermarked på Amager, hvor han kan rengøre de handlendes biler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik