Formand tæt på mål: Ny KB hal skal løfte ydre Frederiksberg

Med ny donation har KB samlet omkring 200 millioner til KB Hallens afløser. Formand håber snart at indsende en ansøgning om byggetilladelse.

- Planen er, at vi kan få rejst noget, der kan løfte ydre Frederiksberg. Det trænger det til. Efter min mening er det en fejl i byplanlægningen, at man ikke tidligere har sørget for idrætsforeninger og fodboldbaner, der kan trække unge mennesker i en rigtig retning.

Sådan lyder det fra Niels-Christian Holmstrøm, der er formand for Kjøbenhavns Boldklub (KB). Udmeldingen kommer samme dag, som KB kan meddele, at klubben netop har modtaget seks millioner fra Nordea-fonden til en ny KB Hal.

Med den seneste donation skal KB være oppe på 197 millioner kroner af de 200, som klubben skønner, hallen vil koste. Tidligere på måneden donerede Den A.P. Møllerske Støttefond 55 millioner kroner til KB Hallens afløser.

20. juni kunne TV 2 Lorry berette, at KB havde modtaget 55 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

KB Hallen brændte i efteråret 2011. Flammerne brød gennem tagkonstruktionen, og den fredede hal stod ikke til at redde. Siden da er der blevet arbejdet på at skaffe midler nok til at bygge en ny KB-hal.  

- Vi er meget tilfredse med den måde, arbejdet skrider frem på, og nu sætter vi fart på. Jeg håber, at vi umiddelbart efter sommerferien kan indsende en ansøgning om byggetilladelse. Vi skal have godkendt selve byggeriet, inden vi stikker spaden i jorden, siger Niels-Christian Holmstrøm til TV 2 Lorry.

Han pointerer, at donationen fra Nordea-Fonden især vil gå til at indrette området omkring den nye hal, hvor der planlægges nye opholds- og idrætsarealer.

Læs også: Visionen for en ny KB-hal er på plads

Frederiksberg Kommune har givet grønt lys til byggeriet i lokalplanen for området, og arkitekterne Christensen & Co har tegnet et bud på en ny hal (se billederne foroven). 

Ny KB Hal skal efter planen stå klar i slutningen af 2017 eller starten af 2018.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik