Forbund om højresving for rødt: Man beder om ballade

Transportsministeriet vil gøre det lovligt at svinge til højre for rødt på cykel. Men mens Cyklistforbundet jubler, frygter Dansk Fodgænger Forbund ulykker.

Dansk Fodgænger Forbund frygter, at det bliver sværere for specielt ældre og dårligt gående at færdes i trafikken efter 1. september.

- Det er ikke verdens bedste forslag, når det drejer sig om de svage trafikanter, siger Grethe Troensegaard, fungerende formand for Dansk Fodgænger Forbund.

Forslaget, som formanden frygter, vil gøre det lovligt for cyklister at svinge til højre i en række kryds, selvom der er rødt.

Forslaget udspringer af et forsøg, hvor Vejdirektoratet siden 2013 har testet ordningen i 33 kryds i blandt andet København. Nu er ordningen evalueret og Transport- og bygningsministeriet er så imponeret over evalueringen, at de vil gøre det lovligt at svinge til højre for rødt i en række kryds. Derfor har ministeriet sendt nye regler på området i høring.

Høringsperioden slutter på søndag, og kommer der ingen nævneværdige indsigelser, så kan du frit køre til højre for rødt lys på den tohjulede fra 1. september.

Men det vil føre til flere ulykker og skabe utryghed i trafikken, mener fodgængerforbundet.

LÆS OGSÅ:  Snart må du svinge til højre for rødt

- Problemet er jo, at man ikke regner med, at de andre trafikanter er der. Som fodgænger tænker man ikke tænker over, at der kommer nogle, når de har rødt lys. Og dem der kommer på cykel tænker jo heller ikke over, at fodgængerne ikke ved, at de kan køre, siger Grethe Troensegaard til TV2Lorry.

Resultatet bliver – selvom cyklisterne kører pænt – at specielt en gruppe trafikanter før en dårligere oplevelse i trafikken.

- De svage fodgængere kan ikke længere føle sig trygge, når de går ud i et fodgængerfelt, siger hun.

Dansk Cyklistforbund er begejstret for forslaget og vil have reglerne udvidet til at gælde i flere kryds. Det vil Fodgængerforbundet på ingen måde give grønt lys til.

- Men beder om ballade, siger fodgængerformanden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik