Forarget FOA-formand: Drab var ikke Vivis egen skyld

Dennis Kristensen fra FOA er ude med riven, efter at Lindegårdens leder har meldt ud, at dræbt SOSU-assistent selv var skyld i sin skæbne.

- Den udmelding er fuldstændig ude i hampen. Det er både upassende og ubehageligt, at lederen på den måde går ud og siger, at hun selv var skyld i det.

Formand for FOA, Dennis Kristensen, er forarget over, at Lindegårdens leder nu melder ud, at den knivdræbte SOSU-assistent Vivi Nielsen ikke var død, hvis hun havde overholdt Lindegårdens sikkerhedsregler.

Læs også: Lindegården-leder efter drab: Vivi overholdt ikke reglerne

I torsdagens udgave af Politiken siger centerlederen, Birger Jacobsen, at den 57-årige afdøde medarbejder skulle have låst døren bag sig, da hun gik ind i det medicinrum, hvor hun blev stukket ned bagfra.  

- Hun stod med ryggen til den åbne dør, og gerningsmanden gik uhindret ind og stak hende ned bagfra. Hvis hun havde lukket og låst døren ind til medicinrummet, havde gerningsmanden ikke kunnet komme ind. Så var hun ikke død, siger Birger Jacobsen til Politiken.

Men den udmelding er både upassende og en fejlkonklusion, mener Dennis Kristensen fra fagforeningen FOA, der organiserer social- og sundhedsassistenterne. 

- Jeg bliver så forarget over, at han hænger den dræbte ud på den måde. Han kunne lige så godt have stået ude foran døren og stukket hende ned, da hun kom ud, siger Dennis Kristensen til TV 2 Lorry.

Han påpeger, at den 30-årige mand, der dræbte Vivi Nielsen, slet ikke burde have været på det socialpsykiatriske bosted.

- Han er helt klart med blandt dem, som ikke burde have været på stedet. Han skulle have været indlagt flere dage før drabet, siger Dennis Kristensen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Hvis det skal gøres til en diskussion om, hvorvidt den ansatte selv havde ansvaret, så mister vi helt fokus på hovedproblemet, nemlig at den borger ikke skulle have været på den institution. Problemet er ikke en dør, der ikke er lukket, men en borger, der er det forkerte sted. 

Dennis Kristensen afviser også, at sikkerheden for de ansatte på Lindegården skulle have være god nok, da drabet fandt sted for to måneder siden.  

- Når arbejdstilsynet efterfølgende giver flere strakspåbud, og Lindegården får bevilget nogle ekstra penge, så er det en tilståelsessag. Så har man ikke haft det rigtige sikkerhedsniveau, siger Dennis Kristensen til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik