Forældrekøb stagnerer efter stort prishop

Det er blevet dyrere at købe en ejerlejlighed i København, og det tilbageholder tilsyneladende flere forældre fra at købe en lejlighed til deres børn.

Boligmarkedet i København bliver sværere og sværere at komme ind på. Det skyldes i høj grad de stigende boligpriser, som gør det svært for studerende at få lejlighed i studiemetropolen.

Derfor har interessen for forældrekøb de senere år været støt stigende, og for blot to uger siden kom det frem, at 15 procent af alle ejendomshandler i København er forældrekøb.

Læs også: Forældrekøb opheder boligmarkedet: Beholder børnenes boliger​

Men nu slår flere forældre tilsyneladende koldt vand i blodet, før de investerer i drømmelejligheden til poden. Det viser de nye tal, som Berlingske Business lørdag beretter om.

De dugfriske tal fra Home viser nemlig, at andelen af forældrekøb i den første halvdel af 2016 er den laveste i seks år. Ifølge Berlingske Business gælder det særligt i Aarhus og hovedstadskommunen Frederiksberg, at der har været et dyk af forældrekøb i det første halvår af 2016, mens det i København gælder, at andelen af forældrekøb nu er halveret i forhold til for tre år siden.

Ifølge relationschef i Home, Mads Ellegaard, skyldes nedgangen af forældrekøb i hovedstaden flere forhold, hvoraf priserne på ejerlejligheder er en af dem, skriver avisen.

- Afdæmpningen i forældrekøbene set over hele det første halve år skal søges i, at priserne for at bo i studiebyerne er steget voldsomt. Nu kan man så spørge, om priserne på forældrekøbslejlighederne er gået for vidt. Øgede krav til udbetaling og de høje lejlighedspriser har lagt en lille dæmper på forældrekøbene, siger Mads Ellegaard til Berlingske Business.

Han pointerer dog også, at tilbagegangen af forældrekøb kan skyldes de lave udbud af lejligheder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik