For første gang siden reform: Lærernes sygefravær falder

Godt nyt for eleverne i de københavnske folkeskoler - lærernes sygefravær er endelig på vej ned, viser nye tal.

Historien om lærernes velfærd har i senere år været en kedelig affære i København. Lav trivsel, højt sygefravær og store rekrutteringsproblemer har været nogle af nøgleordene.

Nye tal fra Københavns Kommune indikerer dog, at det nu går i den rigtige retning, når det gælder sygefraværet. Fra skoleåret 2014/2015 til skoleåret 2015/2016 er de københavnske folkeskolelæreres sygefravær nemlig faldet med næsten tre dage.

Det er første gang siden indførelsen af folkeskolereformen, at man kan måle et fald i lærernes sygefravær. 

På Kirkebjerg Skole i Vanløse er sygefraværet faldet med over fem dage, og det skyldes en målrettet indsats, lyder det fra skoleleder Max Ulrich Larsen.

- Vi har stillet skarpt på nærværet hos mine medarbejdere. Ledelsen skal være ekstremt synlig, og vi skal vise lærerne, at vi er der for dem. Vi skal være til stede, og vi skal tale med dem om deres undervisning. Man skal ikke underkende, at lærernes arbejde har ændret sig i senere år, og at det er et andet pres, der hviler på dem, siger han til TV 2 Lorry. 

- Jeg vil være leder på en skole, hvor vi er opmærksomme på hinanden og hjælper hinanden, tilføjer Max Ulrich Larsen.

De nye tal vækker ikke overraskende glæde hos Københavns børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev (Venstre).

- Det er meget, meget positivt. Det er et tal, vi har kæmpet for at få bragt ned i meget lang tid, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun anerkender dog, at kampen langt fra er slut, når det gælder lærernes sygefravær.

- Vi har stadigvæk et alt for højt sygefravær. Det her kræver fortat politisk fokus og investering i dygtige ledere. Det har også været meget givtigt, at fagforeningernene er gået ind i kampen. De har turde sige, at hver gang man bliver væk fra sin arbejdsplads uden reelt at være syg, så skal kollegerne løbe hurtigere, siger Pia Allerslev til TV 2 Lorry.

Ifølge Anni Lundqvist, der er pressechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, nærmer sygefraværet for de københavnske skolelærere sig landsgennemsnittet. 

I marts 2015 blev kommunen og Københavns Lærerforening enige om lokalaftale, der blandt andet skal sikre lærerne mere fleksibilitet i deres arbejde.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik