Efter fodboldvold: Nu lukker FC Albertslund

Den sidste fodboldkamp er spillet i FC Albertslund. Klubben har meddelt kommunen, at den lukker.

En dommer fik en knytnæve i baghovedet, og en fodboldspiller fra Hundige blev nikket en skalle, mens to andre blev trådt i hovedet med fodboldstøvler. 

En fodboldkamp i september mellem FC Albertslund og Hundige Boldklub endte i et regulært voldsorgie. 

Hør spillernes beretnings om episoden her i indslaget fra TV 2 Lorry 18. september.

 

DBU Sjælland suspenderede efterfølgende fodboldholdet fra turneringen, og i Albertslund Kommune har man bandlyst holdet fra alle baner og anlæg. 

Det har nu tilsyneladende fået klubben til at lukke og slukke. 

- Vi har modtaget en besked fra formanden, der skriver, at klubben lukker. De fjerner deres bolde og øvrige ting fra redskabsrummene ved fodboldanlægget, fortæller Lars Toft Simonsen (Soc.Dem.), der er formand for Kultur-, Bevægelses- og Sundhedsudvalget i Albertslund Kommune.

Han modtog beskeden med blandede følelser, fortæller han - også selvom kommunen har udelukket holdet fra de offentlige græsplæner.

- Min personlige holdning er, at de skulle have taget mere klart afstand fra det her. Formanden beklagede, men man burde have foretaget en gennemgang af medlemskartoteket og smidt de voldelige ud. Det kan jeg konstatere, at man ikke har gjort. Heller ikke selvom, at seks er sigtet for vold, siger han, og uddyber:

- Fra kommunens side vil vi kunne garantere for sikkerheden under fodboldkampe. Klubben har åbenbart ikke ønsket at sætte de her ting i værk. Men det er da beklageligt, at de lukker. 

Af FC Albertslunds hjemmeside fremgår det, at fodboldholdet er et hyggehold for indvandrere, og at de i dag har udviklet sig til et alternativ for kriminalitet for Albertslunds unge.

Lars Toft Simonsen frygter alligevel ikke, at lukningen vil føre til mere uro i området.

- Jeg vil understrege, at de har gjort et godt stykke arbejde. Jeg er sikker på, at holdet har fået nogen væk fra gaden, men jeg er nødt til at sige, at når der sker så alvorlige ting, så må det få konsekvenser. Da man etablerede holdet, var der mange spillere, der kom fra andre fodboldklubber. Vi har tre klubber i området, som spillerne kan melde sig ind i, hvis de vil følge reglerne.

TV 2 Lorry har været i kontakt med FC Albertslunds formand Güney Hayal, men han ønsker ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt. 

- Jeg har trukket mig som formand, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik