Fodboldgejst og fællesskab: 120 asylbørn fandt sammen over en bold

120 asylbørn havde en sand fest i Nørrebrohallen søndag.

Sved på panden, frække driblinger og tankerne væk fra alt andet end at sparke bolden i mål.

Sådan har weekden været for 120 asylbørn, der deltog i Røde Kors fodboldstævne i Nørrebrohallen. 

Siden sommermånederne har børnene på 11-17 år trænet jævnligt, både i lokale fodboldklubber og på Røde Kors´ asylskoler, og på søndag den 4. skulle det så afgøres, hvilke hold der hjemtager sejrstrofæet.

- Det bliver en fantastisk dag for børnene. Et fodboldstævne lyder måske ikke som noget særligt for danske børn, der er vant til at kunne gå til alle mulige ting i fritiden. Men for børn fra asylcentrene er det noget helt unikt at blive trænet af en lokal træner fra en lokal klub og at blive kørt i bus for at kunne deltage i et stævne. Det er stort, og børnene glæder sig helt vildt, siger Strategi-og udviklingschef i Røde Kors asyl, Kasper Koch. 

Og han bliver bakket op af direktøren for Ungdommens Røde Kors. 

- Fodbold er universelt, og sport baner vejen for venskaber. Derfor har samarbejdet med lokale klubber og trænere været en vigtig del af det fælles projekt om at give denne her sårbare gruppe af børn og unge en sjov og god måde at være sammen på. Samtidig har det givet dem en pause midt i en svær tid, hvor deres familiers fremtid er uvis, fortæller Direktør i Ungdommens Røde Kors, Anders Buhelt.

Børn fra følgende asylcentre deltager: Avnstrup, Dianalund, Kongelunden, Anneberg, Kalundborg, Esbønderup, Korsør, Jelling og Bornholm. Supercup involverer fodboldhold fra to fodboldprojekter

Fakta om Asylbold

Asylbold er et tilbud om fodboldtræning for børn på landets asylcentre.

Træningen sker i den lokale fodboldklub i forbindelse med de skemalagte aktivitetstimer i skolen.

Træningen styres af frivillige fodboldtrænere fra det pågældende lokalområde.

Formålet er at introducere asylbørnene for det danske foreningsliv. Asylbold er et samarbejde mellem Røde Kors, Spillerforeningen og Nordea Fonden.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik