Flygtningekrise: Politiker frygter Saltholm bliver nyt Lesbos

Fire flygtninges dramatiske forsøg på at nå Sverige mandag kommer næppe til at stå alene, lyder det fra flere sider.

Det endte med en dramatisk redningsaktion, da fire flygtninge mandag forsøgte at komme fra Danmark til Sverige i en synkefærdige båd.

Nu vil Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist have den svenske og danske regering til at gribe ind og droppe grænsekontrollen.

-Saltholm bliver Øresunds Lesbos, siger han til TV 2 Lorry.  Rasmus Nordqvist henviser dermed til de tusinder af flygtninge, som har taget den livsfarlige tur over vandet til den græske ø Lesbos.

Ved den voldsomme episode i går sank flygtninges båd,  kort før de nåede Saltholm. Her blev de første to anholdt af politiet. De to andre flygtede videre ved at svømme mod Peberholm.

Her lykkedes det politiet at anholde den tredje person.

Den fjerde person blev stærkt forkommen halet op af vandet et sted mellem Saltholm og Peberholm. Han er nu indlagt på Rigshospitalet intensivafdeling.

At epsioden måske ikke får lov at stå alene, er Rasmus Nordqvist ikke ene om at mene. Også migrationsekspert ved Københavns Universitet, Martin Lemberg-Pedersen, mener, at flere flere flygtninge sandsynligvis vil prøve lykken med at sejle til Sverige på egen hånd.

- Når vi går sommeren i møde, kan det godt blive en konsekvens, at flere flygtninge forsøger at krydse Øresund, siger han.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik