Flygtningehus ramt af nyt brandattentat

Gribskov Kommune meldte for nylig, at nogen havde forsøgt at sætte ild til en kommende flygtningebolig. Nu er den gal igen.

Nogen har set sig ualmindeligt sur på en kommende flygtningebolig i Græsted. Stedet er således forsøgt nedbrændt to gange på under to uger - senest i nat.

Det bekræfter Nordsjællands Politi overfor TV 2 Lorry.

Mandag morgen blev der fundet en form for lunte udenfor indgangspartiet til bygningen, der tidligere har huset børnehaven Ramsager. Samtidig lugtede det kraftigt af brandbar væske i den umiddelbare nærhed.

- Det er sket det samme som sidst. Der er nogen, der har prøvet at lave en ildspåsættelse,  siger Henrik Gunst, der er politikommissær og leder af personfarlig afdeling, til TV 2 Lorry. 

'Det samme som sidst' er refererence til, at Nordsjællands Politi allerede efterforsker ét forsøg på ildspåsættelse samme sted. Tirsdag d. 9. februar kunne medarbejdere fra Gribskov Kommune således konstantatere et brandforsøg i forbindelse med en besigtigelse af ombygningen.   

I den forbindelse udsendte kommunen en pressemeddelelse, der gjorde det klart, at man mente, at nogen havde forsøgt at brænde kommunens kommende flygtningeboliger af med vilje.

Politiinspektør hos Nordsjællands Politi, Morten Kaare Pedersen, oplyser til TV 2 Lorry, at der har været teknikere på stedet, samt at en specialtrænet hund har lugtet brandbare væsker på gerningsstedet. 

Desuden pointerer Morten Kaare Pedersen, at man stadigvæk efterforsker en eventuel sammenhæng mellem de to brande.

- På det her tidspunkt ved vi ikke, om de to hændelser har noget at gøre med hinanden. Der er ved begge hændelser fundet en lunte og noget væske.

- Vi har ikke noget, der tyder på, at det skyldes, at der snart skal flytte flygninge ind, siger Morten Kaare Pedersen til TV 2 Lorry.

Hos Gribskov Kommune vil man ikke tale sagen op, men i stedet fokusere på fakta:

- Jeg synes, det er vigtigt at holde fast i, at det er ubeboede bygninger. Men det er selvfølgelig ærgerligt, at vi nu har oplevet det her to gange indenfor så kort tid, siger direktør for Teknik og Erhverv i Gribskov Kommune, Astrid Ravnsbæk, til TV 2 Lorry.

Hun påpeger desuden, at forsøget på brandattentatet ikke ændrer på kommunens planer for bebyggelsen

- Vi er i løbende dialog med politiet, og tager selvfølgelig forholdsregler, hvis de siger det. Men vi har hele tiden planlagt at have indflytning i slutningen af februar, og det holder vi indtil videre fast i, lyder det fra Astrid Ravnsbæk.

Nordsjællands Politi har ingen mistænkte i sagen og vil meget gerne høre fra vidner. Politiet kan kontaktes på 114.  

Den tidligere børnehave i Græsted skal efter planen være et nyt hjem for ni enlige flygtninge. De nye beboere forventes at flytte ind i slutningen af februar eller begyndelsen af marts.  Bygningen er ikke taget i brug endnu.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik