Dyrere parkering i Købehavn - men billigere for grønne biler

Nye parkeringszoner i København gør det dyrere at parkere, men billigere for de grønne biler.

Fra mandag den 5. december skal du holde øjnene åbne, når du skal parkere din bil i København. Her får hovedstaden nemlig nye parkeringszoner. 

De nuværende 17 licenszoner lægges sammen til seks store zoner. Idéen er, at det skal blive lettere for københavnere med en beboerlicens at finde et sted at parkere. 

KLIK FOR AT FORSTØRRE
KLIK FOR AT FORSTØRRE

De nye parkeringstiltag betyder også nye priser for parkering, og det bliver mellem 1-4 kroner dyrere at parkere i timen i de forskellige betalingszoner end i dag. 

Visse bilejere vil til til gengæld kunne glæde sig over, at beboerlicensen bliver billigere næste år. Det gælder dem, der har el- eller brintbil eller en helt normal bil af den mest økonomiske slags.

De slipper med 100 kroner om året i stedet for den hidtidige takst på 730 kroner.

Dyrere at parkere uden licens

Københavnere, besøgende og pendlere skal til gengæld betale flere penge for at parkere uden en licens, og området man skal betale for at parkere i, bliver også geografisk større.

- For københavnerne er de største ændringer, at der kommer nogle nye og større beboerlicenszoner, og at der bliver skabt adgang til flere parkeringspladser i aften- og nattetimerne, siger Jes Øksnebjerg, der er centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen, og fortsætter:  

- For pendlerne betyder ændringerne, at det bliver dyrere at parkere i byen, hvis man er vant til at parkere i den udvidede røde zone eller i den nye gule zone, men selvfølgelig også, at der kommer flere tilgængelige pladser.

Konkret bliver den røde og dyreste betalingszone i Indre By ved årsskiftet udvidet til også at inkludere Nansensgadekvarteret, og pr. 1. marts 2017 etableres en ny gul betalingszone, som omfatter Ydre Østerbro, Ydre Nørrebro og Valby.

KLIK FOR AT FORSTØRRE
KLIK FOR AT FORSTØRRE
KLIK FOR AT FORSTØRRE
KLIK FOR AT FORSTØRRE

Du kan se mere om licenserne og øvrige p-produkter på pbutikken.kk.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik