Flere afsløringer om luksusfrås i Arena CHPX

Bestyrelsesmedlemmer spiste god mad og tog til koncert i Parken. Afsløringere kommer efter tidligere skriverier om frås blandt ansatte i Royal Arena.

Det er tidligere kommet frem, at ansatte ved Royal Arena, der er finansieret af Københavns Kommune og den almennyttige forening Real Dania, på få år har brugt over to millioner kroner på blandt andet studieture, teambuilding og luksusmiddage. 

quote Det tyder på, at bestyrelsen selv har været en del af overforbruget

Jens Kristian Lütken, Venstre

- Det er jo fint nok, at man skal have en flaske vin, men behøver det at være en flaske årgangsvin eller syv flasker champagne? Behøver man bo på luksushoteller? Vi skal heller ikke gå i for små sko, men de her penge kommer jo fra skatteborgerne, så jeg synes, man skal drages til ansvar for at misbruge på den måde, sagde cand. jur og ekspert i forvaltningsret Bente Hagelund til TV 2 Lorry. 

Men der var endnu et skelet i skabet. 

God mad og koncert på selskabets regning
I hvert fald viser en gennemgang af knap tusind bilag, der er foretaget af Berlingske, at det ikke kun var de ansatte og cheferne i selskabet bag Københavns nye multiarena, der nød middage og vine for skattekroner. 

Også de personer, der skulle kontrollere, at selskabet passede ordentligt på pengene er blevet bespist på selskabets regning. 

Ifølge Berlingske spiste bestyrelsesmedlemmer middag på restaurent Jean-Claude i København i juni 2013.

Efterfølgende var der koncert, og den samlede pris for aftenen blev knapt 21.000 kroner for i alt 14 personer, der foruden fire bestyrelsesmedlemmer talte selskabets direktør og en repræsentant for hver af de to ejere, Københanvs Kommune og Real Dania. 

Bestyrelsen var en del af problemet
- I stedet for at tage at sige ja til den slags, burde de have spurgt sig selv, hvilken relevans det har for bestyrelsesarbejdet, at man tager på restuarent og til koncert for noget, der i realiteten er skatteborgernes penge, siger Jens Kristian Lütken (V), der er medlem af Københavns Kommunes økonomiudvalg, til Berlingske. 

- Det tyder på, at bestyrelsen selv har været en del af overforbruget, siger han yderligere. 

Det er en betyrelsesopgave at føre tilsyn med, at direktionen overholder budgetterne og ikke bryder de gældende retningslinjer i selskabet. Bestyrelsen i Royal CPHX er udpeget af kommunen og Real Dania og bestod blandt andet af folk med erfaring for advokat- og byggebranchen. 

Medlemmerne blev hver belønnet med årlige honorarer på 100.000 kroner for indsatsen, men formanden fik det dobbelte. 

Bestyrelsesformand Bent Frank har i ugens løb benægtet, at han skulle kende til de store udgifter til rejser og vin til de ansatte. 

Berlingske har spurgt ham, hvilken merværdi det har givet Royal Arena, at bestyrelses ægtefæller tog med i Parken. 

I en mail undlader han at svare på spørgsmålet, men hæfter sig i stedet ved, at selve madregningen blot lød på 8.700 kroner. 

Han bekræfter at have besøgt Parken. 

- Hvilket er naturligt for en ansvarlig bestyrelse, når er skal bygges en arena til over en milliard kroner. 

Se TV 2 Lorrys tidligere indslag om fråset i Royal Arena

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik