Fjernvarmepriser varierer med over 10.000 kr. i regionen

Når et hus på 130 m2 skal varmes op med fjernvarme, kan prisen variere med over 10.000 kr. om året alt efter, hvor i regionen du bor.

8.331 kroner kan der være til forskel på borgerne i Lyngby-Taarbæk og Holte kommunes årlige fjernvarmeregninger. Prisen afhænger nemlig af, hvilket varmeværk boligen er tilknyttet. I Holte koster det 19.729 at varme et gennemsnitshus op på 130 m2, hvorimod det i et tilsvarende hus i Lyngby-Taarbæk kan koste 11.398 kr. om året at holde varmen.

Det er både noget der undrer og ærgrer boligejere i Holte der ikke har mulighed for at vælge den dyre fjernvarme fra.

- Jeg synes det er uheldigt at et fjernvarmesystem har så forskellige priser, siger Anne Sophie Friis, beboer på Hanne Nielsensvej i Holte.

Det er samtidigt ikke muligt som husstand at skifte fra en fjernvarmeudbyder til en anden. Udbyderen af fjernvarmen følger nemlig med husstanden.

- Man kan ikke shoppe over til et andet fjernvarmeområde, fordi fjernvarmeværkerne ikke er forbundne. Der er ét ledningsnet, og man kan ikke hoppe fra det ene til det andet som man kan med el, siger Astrid Birnbaum fra Dansk Fjernvarme.

En anden beboer har taget konsekvensen af de høje fjernsvarmeprise og har fået indlagt jordvarme i sin bolig.

- Vi kan se, at vi sparer en masse ved at have jordvarme, siger Mette Rosenquist, beboer på Hanne Nielsensvej i Holte

Den høje pris borgerne i Holte skal betale for at holde varmen inden døre, er da også noget, som man på Holte Fjernvarme gerne vil gøre noget ved. Men det må de ikke, som reglerne er i dag

- Det handler om vores varmekilder. Vi har adgang til affaldsvarme, som er billigt – til kraftvarme som også er billigt, men ikke til så meget som vi gerne vil. Derfor må vi producere vores varme på gaskedler. Vi ville gerne sætte en biogas kedel op, så vi kunne gøre noget ved vores priser, siger Bjørk Paamand Olsen, direktør i Holte Fjernvarme.

I Dansk Fjernvarme arbejder man på at få lavet de stramme regler og afgifter om, til gavn for små varmeværker som Holte Fjernvarme.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik