Fik tømt sin varebil tre gange: Nu er den bag lås og slå

Der stjæles dyrt værktøj i stor stil fra varebiler. Efter tre indbrud i samme bil sidste år, låser VVS-firma i Ballerup nu bilen inde hver nat.

Der er sket en stigning i antallet af indbrud i varebiler. 

Tre gange i 2016 blev en af Dan Jeppesens varebiler brudt op og tømt for dyrt værktøj. Bilen stod parkeret ved en af medarbejdernes privatadresse i Valby om natten, og her blev den lænset gang på gang. 

De mange tyverier går ud over både firmaet og kunderne. 

- Det er meget irriterende, for når man står med sin bil mandag morgen, og den er tømt for værktøj, så går der fire til fem timer, før man er klar til at komme ud og lave noget, siger Dan Jeppesen, der ejer Tvilling VVS.

Nu har han taget konsekvensen, så hver aften tømmer hans medarbejder bilerne for det dyre værktøj, og låser dem inde ved hovedkvarteret i Ballerup. 

Stigning i indbrud

Tyvene går efter det dyre værktøj, der er nemt at omsætte. Og Dan Jeppesen er langt fra den eneste, der er blevet fattigere på værktøj. Der er sket en stigning af indbrud i varebiler, og især installationsbranchen er ramt. 

Efter en årrække med et faldende antal indbrud i varebiler er kurven nu knækket den forkerte vej, både når det gælder antallet af tyverier og værdien af det, der bliver stjålet. Det skriver Brancheorganisationen TEKNIQ.

I 2015 begyndte antallet af indbrud i varebiler at stige fra 4.752 i 2014 til 5.105 i 2015. Og ud fra de foreløbige tal fra 2016, ser udviklingen ud til at fortsætte.

- Det er desværre et meget stort problem. Og vi opfordrer politiet til at have fokus på problemet, og til at virksomhederne gør, hvad de kan, for at hindre tyverier fra deres biler, siger Jan Eske Schmidt, Underdirektør, Brancheorganisationen TEKNIQ.

Ifølge Topdanmark er de samlede erstatninger efter tyverier fra varebiler således steget i nærheden af 60 procent over de seneste fem år.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik