Fest på universitetet: Ødelæggelser for 10.000 kroner

Introfest for nye studerende endte med stor efterregning, og der er nu indført festpause på tre måneder.

En introfest for nylig for nye samfunds- og statskundskabsstuderende på Københavns Universitet løb noget af sporet.

De studerende holder til i det gamle Kommunehospital på Øster Farimagsgade, og her opdagede man dagen efter festen, at nogle af de 400-500 festdeltagere havde brændt i et stærktstrømskabel.

Desuden havde de åbnet et elskab, hvor de havde slukket for kontakter, der blandt andet gav strøm til kantinens køleskab.

Dermed gik en masse madvarer tabt. 

- Vi har ikke fået opgørelsen endnu, men vi har hørt fra kantinen, at tabet er på omkring 10.000 kroner, fortæller Rasmus Ettrup Due, der som såkaldt tutor var med til at arrangere festen. 

I teorien kan det være andre end de studerende, der står bag skaderne.  For ingen har set det ske. Men ifølge Rasmus Ettrup Due er i hvert fald skaderne på elskabet efter al sandsynlighed sket i det tidsrum, hvor lokalerne var booket.

Pengene kommer nu til at gå fra anden del af introforløbet, som blandt andet omfatter en rustur om halvanden uge.

Trods de mistede penge, er der stadig midler nok til at gennemføre introforløbet, fortæller fortæller Rasmus Ettrup Due. Men det gør ham ikke mindre vred over ødelæggelserne.

- Det er ærgeligt og træls. Og det er irriterende, at der overhovedet skal opstå en situation som den her, siger han. 

 Ødelæggelserne betyder, at der lige nu har indført en festpause.

- Meldingen, vi har fået fra ledelsen, er, at pausen er på tre måneder. Og for at undgå at noget lignende sker igen, er det meningen, at festarrangørerne og ledelsen aftaler, hvordan der holdes fester fremadrettet, siger Rasmus Ettrup Due.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik