Fem fængselsbetjente er blevet overfaldet på én uge

Overfald er en del af hverdagen for fængselsbetjente. Fangerne er mere voldsparate i dag, mener formand.

Snitsår, knytnæver og spyt i ansigtet. Fem fængselsbetjente er blevet overfaldet af fanger på arbejdet i løbet af ugen. Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

quote Det er fuldstændig alarmerende. Der er gået fri jagt ind på fængselsbetjente, bare vi åbner døren ind til en celle, risikerer vi at få nogle på hovedet.

Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet

Senest blev en fængselsbetjent overfaldet torsdag aften i Helsingør Arrest. Her blev han slået flere gange i hovedet, da han åbnede døren til den indsattes celle.

Overfaldet skete tilsyneladende umotiveret. Betjenten og en kollega – som kom til assistance – blev skadet og efterfølgende kørt til skadestuen.

Udviklingen er en katastrofe, der må gribes ind over for, siger Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet til Ritzau.

- Det er fuldstændig alarmerende. Der er gået fri jagt ind på fængselsbetjente, bare vi åbner døren ind til en celle, risikerer vi at få nogle på hovedet. 

-Det er jo ikke fordi, vi tror, at vi arbejder i en børnehave, men det er nærmest som om, at der er gået jagtsæson i at slå fængselsbetjente, siger han til Ritzau.

I løbet af i år har 43 medarbejdere hos Kriminalforsorgen oplevet at blive truet eller udsat for vold på deres arbejdsplads.

Når en fange udøver vold mod en betjent, bliver de politianmeldt og indsat i isolation i omkring 14 dage.

Fem episoder på en uge

  • Torsdag aften blev en betjent overfaldet i Helsingør Arrest.
  • Mandag gik en fange amok i Politigårdens Fængsel. Han spyttede en betjent i ansigtet og reagerede voldeligt mod personalet. Episoden skete kort efter, at den indsatte havde slået sin forsvarsadvokat i hovedet flere gange.
  • Samme dag blev en fængselsbetjent angrebet med kniv i Udlændingecenter Ellebæk, da han forsøgte at lægge sig mellem to indsatte, der var kommet i håndgemæng.
  • Søndag blev en fængselsbetjent overfaldet i Vestre Fængsel. En fange brugte en vasketøjssæk til at støde betjenten hårdt i brystet og tildelte derefter betjenten knytnæveslag i ansigtet.
  • Samme dag blev to fængselsbetjente slået med knytnæve i ansigtet i Blegdamsvejens Fængsel i København.
Kilde: Fængselsforbundet

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik