FCK-toget buldrede videre mod kriseramte OB

FC København vandt uden de store problemer, da holdet søndag blev til en 3-0-sejr mod OB i Odense.

De danske mestre fra FC København forlængede søndag rækken af ligakampe som ubesejret til 14 i indeværende sæson, da det blev til en 3-0-sejr på udebane mod OB i Alka Superligaen.

OB skulle forsøge at komme tilbage på sporet efter sidste rundes 0-3-nederlag i Randers. Det skulle de hjemme på nydøbte EWII Park, men det blev ikke til den dåbsfest, som de fynske fans havde håbet på.

quote Jeg føler meget med OB. De går til pause med 0-1, og scorer selvmål lige efter pausen.

Ståle Solbakken

De københavnske gæster kontrollerede kampen, mens OB manglede den fornødne skarphed.

- Vi spillede på en vanskelig udebane, hvor vi havde alt at tabe, og de havde alt at vinde. Jeg er meget tilfreds med måden, vi kontrollerede første halvleg på, men vi skabte for lidt chancer, siger Ståle Solbakken til Ritzau.

FCK var mest på bolden, men det var OB, der havde de største muligheder i kampens indledning. Her testede Anders K. Jacobsen svenske Robin Olsen i FCK-målet i to omgange uden held.

Efter 40 minutter faldt kampens første mål, efter at Andreas Cornelius vandt en af sine mange dueller med OB-anfører Kenneth Emil Petersen.

FCK-angriberen lagde bolden af til Benjamin Verbic, der hårdt, men kontrolleret, sparkede bolden ind bag OB's Sten Grytebust til 1-0.

Den stilling holdt til pausen, hvor OB-træner Kent Nielsen skiftede Frederik Tingager ind i stedet for Nana Welbeck.

Netop Tingager fik dog den værst tænkelige start på anden halvleg, da han efter to minutter på banen rettede bolden i eget mål efter en flad bold fra FCK's venstreback Tom Høgli.

- Jeg føler meget med OB. De går til pause med 0-1, og scorer selvmål lige efter pausen, siger Solbakken til Ritzau.

Efter scoringen til 2-0 kontrollede FCK opgøret. Med et lille kvarter igen øgede anfører Thomas Delaney til slutresultatet 3-0 med et skud, der mest af alt lignede et indlæg.

FCK fik den forventede sejr og ligger nu nummer et i Alka Superligaen med 32 point. Anderledes ser det ud for OB, der er nummer 13 med blot ti point.