FC Nordsjælland har alt på spil i dagens kamp

Tre hold fra vores område har allerede sikret sig pladser til mesterskabsspillet. I dag bliver det afgjort om også FCN kommer med.

I dag er det sidste spillerunde i  Alka Superligaens grundspil. Og for rigtig mange midterhold er der spænding til det sidste om af sikre sig en plads i mesterskabsspillet.

FC København, Brøndby, Lyngby og FC Midtjylland er allerede sikret en plads i top-6, men de sidste to pladser er åbne. 

Realistisk set kæmper Sønderjyske, Randers, AaB og FCN om de sidste to pladser til mesterskabsspillet. Silkeborg har også en chance, men den er dog mikroskopisk. 

Skulle det lykkes for FC Nordsjælland at sikre sig en plads i mesterskabsspillet, så er alle fire superligahold fra vores område med i det fine selskab. 

FC Nordsjælland spiller klokken 17.00 på udebane mod FC Midtjylland.

Fem hold kæmper om pladserne

Sådan er perspektiverne for de fem midterhold, der kæmper om de sidste pladser:

- Nummer fem: Sønderjyske, 36 point, målscore 29-32

Sønderjyske er sikker på en plads i top-6 i tilfælde af point hjemme mod Randers, men også i tilfælde af nederlag på ét mål, da man i det tilfælde vil holde sig foran Randers i kraft af bedre målscore.

Taber Sønderjyske større, kan holdet tabe top-6-pladsen til AaB på dårligere målforskel. Men i det regnskab er Sønderjyske seks mål bedre end AaB inden sidste runde. 

- Nummer seks: Randers, 33 point, målscore 26-31

Med en sejr på mindst to mål over Sønderjyske er Randers sikker på pladsen i top-6, men også en sejr på ét mål er nok, hvis AaB vinder med mindre end fem mål ude mod Viborg.

Randers kan også blive i top-6 uden at vinde, men det kræver, at hverken AaB eller FC Nordsjælland henter flere point end Randers på sidste spilledag.

- Nummer syv: AaB, 33 point, målscore 27-36

Skal AaB sikre pladsen i top-6 helt på egen hånd, kræver det en sejr på mindst seks mål ude over Viborg. Det mere sandsynlige scenarie for AaB er at vinde selv, mens Randers taber point.

 - Nummer otte: FC Nordsjælland, 32 point, målscore 39-40

FCN møder FC Midtjylland på udebane.

FCN har bedre målscore end både Randers og AaB og skal derfor sørge for at få mindst et point mere end konkurrenterne i søndagens runde for at komme med i mesterskabsspillet.

- Nummer ni: Silkeborg, 30 point, målscore 30-43

Silkeborg skal selv sørge for at vinde over FC København, men samtidig skal Randers og AaB tabe og FC Nordsjælland som minimum tabe point. Samtidig har Silkeborg den klart dårligste målscore, så der kræves også storsejre. Med andre ord er scenariet langt ude i teorien.

 Stillingen inden 26. og sidste runde:

1. FC København, 61 point (målforskel +45)
2. Brøndby, 49 point (+28)
3. Lyngby, 39 point (+3)

4. FC Midtjylland, 38 point (+16)
5. Sønderjyske, 36 point (-3)
6. Randers, 33 point (-5)
7. AaB, 33 point (-9)
8. FC Nordsjælland, 32 point (-1)
9. Silkeborg, 30 point (-13)
10. Horsens, 28 point (-16)
11. AGF, 25 point (-6)
12. OB, 25 point (-7)
13. Esbjerg, 23 point (-20)
14. Viborg, 22 point (-12)

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik