Far frifundet for at hacke sin søns børnehave

Sikkerheden på forældreintranettet var for dårlig, mente familiefar. Nu er han renset.

Utilfredshed med den manglende sikkerhed i sin søns børnehaves forældreintranet fik i 2014 Henrik Høyer fra Køge til at trænge ind i systemet og skrive en besked til alle forældrene med en opfordring om at kontakte it-leverandøren og fortælle, at systemet var blevet hacket.

quote Det havde gjort ondt at tabe sagen, men det vigtigste er det principielle i, at folk, der konstaterer et sikkerhedsproblem og gør opmærksom på det, ikke er dem, man skal slå oven i hovedet

Henrik Høyer, frikendt familiefar

Det førte til, at han blev tiltalt og dømt for hacking i byretten - men den afgørelse har Østre Landsret for nylig omstødt ved at frifinde ham fuldstændig, skriver Dagbladet Køge lørdag.

- Det havde gjort ondt at tabe sagen, men det vigtigste er det principielle i, at folk, der konstaterer et sikkerhedsproblem og gør opmærksom på det, ikke er dem, man skal slå oven i hovedet, siger Henrik Høyer til avisen.

Leverandør: Han hackede os

Han påpegede blandt andet, at systemet gav adgang til børnenes personlige oplysninger ved blot at ældre et id-nummer i internetbrowserens adresselinje. Han håber nu, at kommunen satser på at læse problemet frem for at gå efter budbringeren.

Hos leverandøren af it-systemet, Infoba, havde man ikke det indtryk, at Henrik Høyer blot var ude på at påpege en sårbarhed i systemet.

- Det eneste vi har modtaget fra Henrik Høyer er en mail om et certifikat, uden relation til de hackingforsøg, han satte ind få minutter efter, siger produktchef Torben Væring til it-netmediet Version2.

Anklagemyndigheden havde krævet Henrik Høyer fængslet i ti dage, men sådan vurderede dommerne i landsretten altså ikke sagen. Landsretsdommen betyder, at Henrik Høyer slipper for at betale dagbøder på omkring 50.000 kroner, som byretten ellers havde tildelt ham.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik