Færre overfald på buschauffører og billetkontrollører

Billetkontrollører har fået kropskamera på uniformen. Og det ser ud som om, det virker. Antallet af fysiske og psykiske overfald er gået ned.

Der har i de seneste år været en massiv indsats mod vold over overfald i Movias busser.

Formålet har været, at få sat effektivt ind overfor de mange overfald, som billetkontrollører og chauffører oplever, når de er på arbejde.

Et af de nye redskaber i kampen mod overfald er små kropskameraer på billetkontrollørernes uniformer.

Og det ser ud som om de nye kameraer virker. Tallene for overfald er nemlig faldet.

Færre bliver overfaldet fysisk og psykisk

Det betyder, at det nu er langt færre chauffører og kontrollører, som bliver overfaldet med ord eller fysisk - end der var tidligere.

Movia laver hvert år en opgørelse over røverier og overfald på både billetkontrollører og buschauffører.

Seneste årsopgørelser viser, at der sidste år var en markant  nedgang, når det kommer til antallet af overfald på chauffører og billetkontrollører.

I billetkontrollen var der sidste år 66 procent færre episoder, i forhold til året før. Det er et fald fra 83 til kun 28 episoder. Det dækker over både psykiske og fysiske episoder.

Kameraer forebygger konflikter

I januar 2015 begyndte Movia at sætte små kropskameraer på billetkontrollørernes uniformer, og sidste år kom endnu et redskab til.  da blev der indført ny procedure, så mindre grupper af kontrollører nu arbejder sammen. Det betyder, at man i højere grad kan undgå konfliktsituationer.

Når det kommer til antallet af overfald blandt Movias chauffører, så har der også været en stor nedgang.De psykiske overfald er mere end halveret. Tallet er gået ned fra 27 til kun 9 episoder.De fysiske overfald på chauffører ligger dog stadig på nogenlunde samme niveau som året før. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik