Endnu en livsfarlig overskæring: Bommen gik ikke ned

Balladen om bommene i Nordsjælland, der lever deres eget liv, fortsætter. Nu har en borger i Frederiksværk oplevet problemet to gange.

I fredags er det anden gang, at Mark Lange oplever, at bommen ved jernbaneoverskæringen Lille Kregme ved Frederiksværk ikke går ned.

Første gang var i maj måned sidste år. Dengang dirigerede Mark Lange bilerne, så ingen kom til skade i de næsten to timer, der gik, før en elektriker dukkede op og fiksede bommene.

quote Det er inkompetent af BaneDanmark. De har haft et halvt år til at finde fejlen, siden det skete sidst i maj måned.

Mark Lange

- Så skete det igen i fredags, og bommen havde præcis den samme hældning som sidst. Det er inkompetent af BaneDanmark. De har haft et halvt år til at finde fejlen, siden det skete sidst i maj måned. Det kan jo ikke være så svært at lave det, når de ved, hvad problemet er, siger den frustrerede borger. 

Denne gang greb han sin mobil, filmede toget og lagde videoen på Facebook.

- Hvis der ligger en pistol, så samler jeg den op og afleverer den til politiet. Det samme gør jeg her: Jeg er ikke inaktiv og kigger på. Jeg gør noget aktivt for at hjælpe borgerne i mit område, siger Mark Lange. 

Farlige bomme - igen, igen

Det er ikke første gang, at bommene i Nordsjælland ikke går ned og beskytter bilisterne, når togene kører forbi. 

I november fortalte TV 2 Lorry, hvordan beboerne i Hornbæk var utrygge, fordi bommene på Hornbækbanen heller ikke gik ned, når toget kom.

Banedanmark lovede en massiv indsats for at finde problemerne. Men i fredags var den gal igen.

Nu vil Venstre inddrage transportministeren i sagen: 

- Signalanlæg handler om at skabe tryghed, og når de ikke fungerer, så skaber det usikkerhed, og der er risiko for at mennesker kommer til skade, siger Hans Andersen, Venstre, medlem af transportudvalget.

Borgerne kan vænne sig til bom-fejl

Fejl på bomme og signaler er umuligt at rydde helt af vejen, lyder fra Bandedanmark.

quote Når der opstår en fejl, så får togføreren besked, så han kan liste sig frem mod overskæringen og tude i hornet.

Christian Munksgaard, områdechef, BaneDanmark

- Bommene lever ikke deres eget liv. Vi overvåger dem døgnet rundt, og når der opstår en fejl, så får togføreren besked, så han kan liste sig frem mod overskæringen og tude i hornet, siger Christian Munksgaard, områdechef, BaneDanmark.

Derefter sendes der en tekniker ud til stedet. Hver jernbaneoverskæring i Nordsjælland har i gennemsnit fem fejl på 12 måneder. 

- Så kan borgerne i Nordsjælland vænne sig til denne fejlmargen?

- Ja, fejlmargenen er ikke så høj, siger Christian Munksgaard, der dog pointerer, at man selvfølgelig rykker ud til de overskæringer, der har flere fejl end gennemsnittet.

Her kan du se en optagelse fra jernbaneoverskæringen i Hornbæk: 

Bommene ved jernbaneoverskæringerne på Hornbækbanen fungerer ikke ordentligt - og det skaber livsfarlige situationer

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik