Eksplosion under kontrol: Brand afblæst på Avedøreværket

Endnu en gang er brandvæsenet kørt mod Avedøreværket, men denne gang var det uden grund.

Det er lidt over en uge siden, at der sidst opstod flammer på Avedøreværket. 

Så da brandvæsenet igen torsdag fik en melding om en brand på kraftværket, mødte de talstærkt op. 

Det viste sig heldigvis, at en mindre støveksplosion i et filter på størrelse med et hus på taget af den store silo, der er fyldt med 1000 tons træpiller, ikke havde spredt sig til siloen. 

- Når der sker en eksplosion i filteret, kan man være nervøs for, at der spreder sig flammer ned i siloen. Men vi fik heldigvis kontrol over situationen, siger operationschef ved Hovedstadens Beredskab, Michael Møller. 

Brandvæsenet fik anmeldelsen klokken 11.05, og omkring klokken 12 er røgdykkere kravlet ind i siloen fra toppen af, for at vurdere hvor alvorlig branden er. 

Træpiller kan brænde længe og lystigt. 

Hovedstadens Beredskab sendt to stationer afsted mod Avedøreværket for at være sikre på at have nok mandskab til at kunne håndtere en silo-brand. 

- Silo-brande er en kategori helt for sig, og de 1000 tons træpiller kan brænde længe og lystigt, siger talsmand for Hovedstadens Beredskab, Kristian Næsted. 

- Når det først brænder inde i siloen, er det svært at komme til den. Så vi skal både have sikret vandforsyning og have mænd til at arbejde i højden, siger han. 

Ikke første gang at alarmen lyder

Da brandalarmen lød den 18. oktober for lidt over en uge siden, blev den også udløst af en støveksplosion i et lukket transportbånd til træpiller - dengang i den lille silo. 

Ifølge Avedøreværkets kraftværkschef, Niels Christian Kjær fra Dong Energy, medførte eksplosionen en trykbølge af støv og gnister, som pressede sig ud i begge ender af transportbåndet. 

Heldigvis fik gnisterne aldrig fat på træpillerne, fordi eksplosionen havde ædt ilten, så ingen flammer kunne opstå, forklarede Niels Christian Kjær. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik