Emilie kunne ikke cykle: Nu er hun Årets Børnecyklist

Ni-årige Emilie var flov over, at hun ikke kunne cykle. Men hun tog kampen op, og onsdag blev hun kåret som Årets Børnecyklist.

Alle Børn Cykler er en landsdækkende børnemotionskampagne, der havde sin spæde start i 2001 og siden er blevet bredt ud til skoler i hele landet.

I år var hver tredie skole med i kampagnen, der varede fra 5.-18. september. 131.000 børn deltog, og onsdag blev Årets Børnecyklist kåret. 

Uvidende om, hvad der ventede hende, blev Emilie fra 3. klassse på fra Skovlunde Skole Syd overrasket i klassen, hvor hun fik at vide, at hun kan kalde sig Årets Børnecyklist. 

- Hun blev så overrasket, at hun blev helt mundlam. Hun blev fuldstændig paf, fortæller hendes klasselærer, Signe Harup-Hansen.

Fra TV 2 Lorry den 11. september.

Skolen indstillede Emilie, efter hun sidste år til skole-hjem-samtalerne fortalte, at hun ikke kunne cykle. Det pinte hende noget, da der senere på året var cykel-emne på skemaet. Klassen måtte ikke vide noget.

Men klasselærerne iværksatte en runde, hvor eleverne skulle fortælle, hvad de er gode til. Og mindre gode til. Og de aftalte med Emilie, at hun her kunne fortælle om sine cykel-udfordringer.

Først efter et halvt år havde hun fået modet til det og fortalte det til klassen. - Og frygten viste sig ubegrundet. Hun blev ikke drillet. 

Da Emilie hørte om 'Årets Børnecyklist' blev hun inspireret. Og da første uge af Alle Børn Cykler-kampagnen var gået, kunne hun glad fortælle, at nu havde lært at cykle.

Emilie er nu kåret som Årets Børnecyklist. Og med titel og ære følger en ny cykel og en middag for hele klassen.

Det er Cyklistforbundet, der i samarbejde med TrygFonden står bag kampagnen Alle Børn Cykler. Den har til formål at få flere børn til at cykle til og fra skole - og i det hele taget få dem til at cykle mere.

Nu kan de i hvert fald føje en mere til listen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik