Iskoldt vejr: Elefanterne kan miste et stykke af øret

Det kan være farligt for elefanterne i Københavns Zoo at være for længe ude i kulden. Deres ører kan simpelthen forfryse.

Det enorme dyr, elefanten, er, som de fleste ved, ikke født til den danske klima.

quote Elefanterne kan få forfrysninge i ørene, og i værste fald kan der fryse et stykke af deres øre af. Vi andre kan jo tage hue på.

Elefantpasser i København Zoo, Charlotte Vestergaard

Og i det kolde vejr i disse dage, hvor temperaturen falder helt ned til under minus 10 grader, kan det være decideret farligt for elefanten at være udenfor.

Derfor er elefanterne i Københavns Zoo højst udenfor i en halv time ad gangen i disse kolde dage. 

- Vi er nødt til at passe lidt på, for elefanterne kan få forfrysninger i ørerne, og i værste fald kan der fryse et stykke af deres ører af. Resten af kroppen vejer flere ton, så det tager lang tid at køle ned, men ørerne kan nemt forfryse. Vi andre kan jo tage hue på, siger elefantpasser i København Zoo, Charlotte Vestergaard.

Indendørs leg er for kedeligt for en elefant

Alligevel er det godt for elefanterne at få lidt luft i løbet af dagen, - selvom det er iskoldt. 

- Vi lukker dem ud, så de kan få lidt adspredelse. Det kan godt blive lidt langhåret at gå rundt indenfor hele dagen. Men vi kan se, at de efter en halv time gerne vil ind og have varmen igen. Så går de og tripper lidt, siger hun.

Imens elefanterne er udenfor og lege, laver dyrepasserne lidt om på deres indendørs hjem, så det ikke er alt for kedeligt for de store dyr. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik