Ekstrem mangel på køreprøver: Alt er snuppet på to minutter

Nordsjællandske kørelærere oplever så stor mangel på køreprøver, at mange elever må vente mere end en måned på at få kortet. Kørelærerne er frustrerede

Én gang om ugen sidder mere end 150 nordsjællandske kørelærere klar foran computeren.

quote Problemet er særligt slemt i år, fordi vi har fået alle de 17-årige, der også må tage kørekort

Jan Andersen, ejer af køreskolen "Køreklar Nu" i Birkerød

De venter på, at politiet frigiver ugens køreprøver, for når det sker, bliver de hurtigt bookede, og det er sjældent at kørelærerne får alle de prøver, de har brug for.

Jan Andersen, ejer af køreskolen "Køreklar Nu" i Birkerød, og han oplever ofte, at han ikke kan få booket  nok køre- og teoriprøver til sine elever:

- Det er et problem, der dukker op med jævne mellemrum, og det er særligt slemt i år, fordi vi har fået alle de 17-årige, der også må tage kørekort, siger han til TV 2 Lorry. 

Også konsekvenser for eleverne

I dag blev prøverne frigivet klokken 7.15 i morges. Efter blot et minut og 40 sekunder var alle køreprøver booket, og efter yderligere et minut var der heller ikke flere teoriprøver at få.

quote Eleverne er nødt til at betale for ekstra timer for at holde deres kørsel ved lige. Det er ligesom elitegymnaster – hvis ikke de bliver ved med at træne, så bliver de ikke dygtige nok.

Jan Andersen, ejer af køreskolen "Køreklar Nu" i Birkerød

Jan Andersen sikrede sig én køreprøve og tre teoriprøver, men det betyder, at to af hans elever nu må vente i hvert fald en uge mere på at få en køreprøve, mens 17 af hans elever kan håbe at få en tid til teoriprøve i næste uge.

Ifølge Jan Andersen opstår problemet, fordi der ikke er ansat nok motorsagkyndige i politiet til at afvikle prøverne. Og da prøverne er svære at få fat på, går det også ud over køreskoleeleverne:

- Eleverne er nødt til at betale for ekstra timer for at holde deres kørsel ved lige. Det er ligesom elitegymnaster – hvis ikke de bliver ved med at træne, så bliver de ikke dygtige nok.

Jan Andersen håber på, at problemet bliver en anelse mindre når vi kommer frem til juni måned. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik