Egedal: Unge fra bosted skal bo sammen med plejehjemsbeboere

Pårørende er rystede over, at Egedal Kommune vil flyttet unge fra botilbud ind på plejecenteret, Porsebakken. Borgmesteren fastholder planen.

Når der fattes boliger, må man være kreativ.

Egedal Kommune har dog været lidt for kreativ, da de skulle finde plads til unge fra et bosted. Det mener de pårørende til de ældre beboere i hvert fald.

Kommune planlægger nemlig, at lade syv unge, der er færdigbehandlet på et botilbud, flytte ind på plejehjemmet Porsebakken i Ledøje.

Kommunens løsning er langt fra ideel, hvis man spørger de pårørende til de ældre beboere.

Til stor frustration for beboerne på plejecenteret.

 - Som pårørende til et gammelt, dement og skrøbeligt menneske er jeg vildt utrygt, siger Trine Villemann, hvis mor på Porsebakken, til TV 2 Lorry.

 

 

Det er på plejecenteret Porsebakken, at Egedal Kommune vil placere 7 unge fra et botilbud. Foto: Google Maps
Det er på plejecenteret Porsebakken, at Egedal Kommune vil placere 7 unge fra et botilbud. Foto: Google Maps

De unge, der er i botilbud, behandles typisk for psykisk sygdom, funktionsnedsættelser eller sociale udfordringer.

De syv unge, som Egedal vil placere på Porsebakken er dog færdigbehandlede, og det er meningen, at de unge nu efter endt behandling skal flytte i eget hjem.

Men der er mangel på egnede boliger, så planen er, at de unge midlertidigt skal bo på plejehjemmet.

 - Ældre og plejekrævende mennesker har brug for særligt beskyttede omgivelser, som jeg ikke mener, at man kan opretholde, når man rykker syv unge mennesker ind på plejehjemmet. Man spiller russisk roulette med min mors tryghed og sikkerhed, siger Trine Villemann.

Egedal Kommune kan af hensyn til de unge ikke sige, hvad de er behandlet for. Og selvom borgmesteren forstår beboernes bekymringer og tager dem alvorligt, afviser han, at planen er forfejlet.

 - Vi skal huske, at der er tale om en midlertidig løsning. Og vi skal jo finde en bolig til de unge. Samtidig er det vigtigt at huske, at der er jo nogle andre unge mennesker, der skal i behandling. Det kan de først komme, når de færdigbehandlede er flyttet ud, siger Willy R. Eliasen (V), borgmester i Egedal Kommune til TV 2 Lorry.

Sagen skal behandles i byrådet på onsdag. Her vil Trine Villemann også være til stede.

 - Jeg kan kun råbe op og give udtryk for min utryghed og utilfredshed. Og så håber jeg, at sagen i første omgang bliver sparket til hjørne, siger hun.

Hvis planen vedtages, skal de unge bo på plejehjemmet Porsebakken til udgangen af 2017.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik