Egedal Kommunes borgmester træder tilbage

Egedal Kommunes borgmester, Willy Eliasen (V), træder tilbage efter seks år på borgmesterposten. Den 1. februar overtager Karsten Søndergaard (V) embedet.

Onsdag aften blev der afholdt et møde i Egedal Kommune med et helt særligt punkt på dagsordenen.

Her anmodede den 74-årige Venstre-borgmester Willy Eliasen officielt om at blive fritaget fra borgmesterhvervet i kommunen.

Derfor fratræder Venstre-manden pr. 31. januar 2017.

quote Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, for jeg har stadig masser af energi og lyst til at fortsætte valgperioden ud

Willy Eliasen, Venstre, borgmester i Egedal Kommune

Med sine 74 år er Willy Eliasen Danmarks ældste borgmester, og derfor er det heller ikke mærkeligt, at politikeren nu vil trække sig tilbage fra det hårde borgmesterhverv.

Eliasen indtog borgmesterkontoret den 1. januar 2010, hvor han siden har stået i spidsen for brede politiske samarbejder i kommunen. 

Det har særligt været en robust økonomi og en centralisering af Egedal by med Egedal Rådhus og Sundhedscenter som centrum, der har været kernesager for borgmesteren.

På byrådsmødet kom politikerne Willy Eliasen i møde. Helt fritaget fra politikerhvervet bliver Eliasen dog ikke. Han fortsætter nemlig som menigt medlem af byrådet.

quote Jeg har ikke lyst til at gå fra en hektisk arbejdsuge på 50-60 timer til nul timer og pension fra den ene dag til den anden

Willy Eliasen, Venstre, borgmester i Egedal Kommune

- Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, for jeg har stadig masser af energi og lyst til at fortsætte valgperioden ud, siger Willy Eliasen til kommunens hjemmeside og fortsætter:

- Jeg har truffet beslutningen, fordi jeg ikke har lyst til at gå fra en hektisk arbejdsuge på 50-60 timer til nul timer og pension fra den ene dag til den anden. Det ville have været konsekvensen af at fortsætte som borgmester i 2017 og valgperioden ud.

Desuden ønsker den nu afgående borgmester et 'godt generationsskifte', og derfor sluses en anden Venstre-mand fra byrådet, Karsten Søndergaard, nu ind i det ærefulde hverv. 

 
 
Foto: Scanpix

Gammel borgmester ud - yngre borgmester ind

Da borgmesterperioden først slutter den 31. december 2017, er borgmesterkæden ligeledes i Venstres besiddelse indtil perioden slutter.

- For kun et par uger siden meldte jeg ud i nyhedsmagasinet Danske Kommuner, at en driftig kommune som Egedal med rigtig mange børnefamilier ikke er tjent med en borgmester på 75 år. Derfor er jeg glad for, at kunne give plads til, at min partifælle, den noget yngre, men politisk erfarne Karsten Søndergaard, nu kan overtage roret, før bølgerne går højt til valget i november, siger Willy Eliasen.

Karsten Søndergaard er 49 år, er fra Smørum og arbejder til dagligt som teamleder i Nordea.

quote Jeg er selvfølgelig meget beæret, men også ydmyg over for at skulle overtage posten som borgmester i Egedal

Karsten Søndergaard, Venstre, Formand, Børne- og Skoleudvalg

Siden 2009 har han desuden været skoleudvalgsformand i kommunen, og de seneste har han siddet som formand for Egedal Kommunes Børne- og Skoleudvalg.

- Jeg er selvfølgelig meget beæret, men også ydmyg over for at skulle overtage posten som borgmester i Egedal. Jeg vil selvfølgelig trække på mine 15 års erfaring fra byrådspolitik, men ved også fra Willy, at posten som borgmester er særdeles krævende. Det ansvar, der følger med, vil jeg gøre alt for at løfte på bedste vis i 2017, og jeg ønsker at fortsætte det brede samarbejde, siger Karsten Søndergaard.

Blå bog: danmarks ældste borgmester - Willy Eliasen

  • Født 25. marts 1942 i Sønder Onsild ved Hobro.
  • Gift med Kirsten i 1964 og har døtrene Anja og Ina.
  • Uddannet elektriker og siden politibetjent.
  • Medlem af Venstre siden 1980.
  • Sluttede som kriminalinspektør i Glostrup Politi i 2001 efter 37 år i korpset.
  • Blev i 2000 udnævnt til Ridder af Dannebrog.
  • Borgmester i Stenløse Kommune fra 2002-2007.
  • Borgmester i Egedal Kommune fra 1. januar 2010 til 31. januar 2017.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik