Beredskab efter voldsom torden: Vi indkalder krisestaben

Et voldsomt tordenvejr har i mange timer holdt borgerne i Hovedstadsområdet vågne. Nu gør Hovedstadens Beredskab sig klar til en travl dag med masser af vand.

Tusindvis af lyn har oplyst nattenhimlen, og de efterfølgende brag og den massiv regn har gjort det temmelig svært for mange borgere i Storkøbenhavn og i resten af hovedstadsområdet at sove. 

Især bydelen Amager har været hårdt plaget af nattens vejr. 

- Vi har fået meldinger om oversvømmelser flere steder, blandt andet på Englandsvej, og så er der rigtig mange alarmsystemer, der slår ud fordi der er gået vand i dem, fortæller Kristan Næsted, Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry. 

Men selvom der har lydt mange voldsomme brag over byen, lader det umiddelbart til, at København er sluppet for alvorlige lynnedslag  

- Det har ikke været nødvendigt for os at slukke brande fra lynnedslag i nat, så der er vi sluppet nådigt. Det er mere al den vand, der er kommet, der bliver problemet, siger Kristian Næsted og fortsætter:

-  Vi frygter for en del oversvømmelser, når nu folk begynder at vågne og får set på skaderne. Så jeg er allerede i gang med at indkalde den kommunale krisestab. Vi forbereder os på en meget travl dag. 

Hos Københavns Politi melder man om en larmende, men ellers rolig nat. Man holder dog et skarpt øje med Lyngbyvejen, der dog endu ikke har problemer med vand. 

Har du taget billeder af nattens vejr, eller har det været særlig slemt hos dig, så vil vi meget gerne høre om det. 

Du kan her på siden se hvordan du oploader et billede. Du kan også finde TIP OS formularen, hvis du har oplysninger til os.

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik