Efter vanvittig vold: Fodboldhold udelukkes og degraderes

DBU har straffet FC Albertslund med flere sanktioner, efter at spillere og træner gik voldsamok.

Det får store konsekvenser for Serie 2-holdet FC Albertslund, at flere spillere fra holdet greb til vold i forbindelse med en kamp mod Hundige BK den 17. september.

Både spillere fra Hundige samt kampens dommer blev udsat for voldelige overfald, og DBU Sjællands disciplinærinstans har nu valgt at udelukke holdet fra FC Albertslund resten af sæsonen.

quote  Det er en ekstremt alvorlig og uacceptabel episode, som fodbolden på Sjælland har været vidne til.

Ole Jacobsen, DBU

Klubben skal desuden starte i serie 6 fra sæsonen 2017/18. FC Albertslund er også blevet idømt en bøde på 7500 kroner for at være årsag til kampens afbrydelse, og fire spillere er blevet idømt længerevarende karantæner.

'...både træneren fra FC Albertslund samt udvalgte spillere fra klubben udviser en så ekstremt voldelig adfærd, at Disciplinærinstansen finder det nødvendigt med endog meget lange udelukkelser af disse personer', lyder det fra DBU. 

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, lød det efter kampen mellem Albertslund og Hundige fra et øjenvidne, der her fortæller om volden på banen. 

DBU Sjællands bestyrelsesformand, Ole Jacobsen, finder det 'aldeles velvalgt, at disciplinærudvalget har tildelt hårde straffe på baggrund af de sagsakter, der var tilgængelige'.

- Der findes ganske enkelt ingen undskyldning for at slå på andre mennesker uanset omstændighederne og ej heller på en fodboldbane, siger Ole Jacobsen og fortsætter:

- Det er en ekstremt alvorlig og uacceptabel episode, som fodbolden på Sjælland har været vidne til.

Kommunen har allerede udelukket FC Albertslund fra at bruge de kommunale baner. 

Klubformanden for FC Albertslund, Güney Hayal, har tidligere givet udtryk for, at hans spillere var lige så meget ofre for vold som Hundige-spillerne.

Klubformanden kan ikke genkende billedet af, at det var hans spillere, der sammen med tilskuere startede 'voldsorgiet', som det er blevet beskrevet.

Men det billede kan DBU godt genkende. Herfra lyder det, at der er 'stor overensstemmelse mellem dommerens indberetning og Hundige BK’s redegørelse, hvorfor disse tillægges afgørende vægt i behandlingen af sagen'.

Disciplinærinstansen anerkender dog klubformand Güney Hayals indsats for at forhindre, at et overfald på en af Hundige-spillerne ikke udviklede sig værre, end det gjorde.  Læs mere i linket herover.

Kampens tilskuere tog også del i overfaldene, men dem har disciplinærinstansen ikke hjemmel til at sanktionere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik