Dyr husleje for de døde: Kommune fordobler prisen på gravsteder

Gravsteder ved Søllerød Kirke i Rudersdal Kommune kommer til at koste det dobbelte efter nytår.

Det kan være en dyr fornøjelse at betale husleje - også efter at man er lagt i jorden og steget til himmels. 

quote Det synes jeg er en røvrending

Preben Kofoed Hansen

Priserne er i hvert fald fordoblet i Rudersdal Kommune indenfor de seneste ti år, hvilket forarger en familie, som har gravplads på Søllerød Kirkegård, skriver DR.dk.

- De siger til mig, at jeg skal betale 7.600 kroner, men hvis jeg betaler efter 1. januar, så koster det 24.000 kroner. En stigning på over 300 procent, som jeg ikke har fået noget at vide om, og det synes jeg er en røvrending, fortæller Preben Kofoed Hansen.

Han har fire familiemedlemmer liggende i to gravsteder på kirkegården ved Søllerød Kirke i Rudersdal Kommune, og blev tilfældigt opmærksom på prisstigningerne, da han ringede til kirkegårdskontoret for at fornye gravstederne for yderligere 10 år. 

Rudersdal Kommune, der ejer kirkegården, har ikke meldt direkte ud til de borgere, som har gravstederne, at priserne stiger. 

Og det forstår Preben Kofoed slet ikke.

- Hvorfor skriver de det ikke ud til folk på en mail? Alle, der skal have fornyet gravsteder i 2017, 2018 og 2019, kan havde stor gavn af at vide det, siger han til DR.dk.

Og han bakkes op af Forbrugerrådet Tænk. 

- Man kan ikke få den her ydelse andre steder, man skal jo købe det hos kommunen og i det her tilfælde har oplysningerne være gemt lidt væk, siger cheføkonom Martin Salamon, der mener, at den slags prisstigninger kræver mere klarhed.

Rudersdals Venstre-borgmester, Jens Ive, mener imidlertid, at borgerne selv må være opmærksomme. 

- Vi har været ude flere gange i begge lokalblade, og derefter har vores kirkekontor også haft rigtig travlt, fordi folk derfor ville forny til den gamle pris, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik