Drop rejsekortet og spar tusinder af kroner

Man kan spare 9000 kroner årligt ved at udskifte rejsekortet. 'Ikke i orden', mener pendlerformand.

For mange vil det være en rigtig god investering at skifte rejsekortet ud med et periodekort. På den måde kan man nemlig spare 9000 kroner om året, viser en undersøgelse. Det skriver metroxpress.

Hvis du bruger den offentlige transport i hovedstadsområdet dagligt til og fra arbejde i myldretiden og derudover benytter offentlig transport fire gange om ugen uden for myldretiden, løber det op i 16.971 kroner om året med rejsekortet, hvis du hver gang rejser fire zoner, skriver metroxpress.

Et firezoners periodekort koster til sammenligning kun 7.860 kroner om året. Undersøgelsen er foretaget af prissammenligningstjenesten Samlino.dk.

I hovedstadsområdet optjener man ikke automatisk rabatter, hvis man bruger rejsekortet meget.

Merprisen for at bruge rejsekortet som pendler i hovedstadsområdet kommer bag på formand for Pendlerklub Hedehusene Anne Storm.

- Det synes jeg faktisk ikke er i orden. Der er folk i vores omgangskreds, som først for nylig har fundet ud af, at de betaler alt for meget med rejsekortet. Det vil jeg informere vores medlemmer om, siger hun til metroxpress.

Det har ikke været muligt for metroxpress at få en kommentar fra hovedstadens trafikselskab Movia. På rejsekort.dk står der dog følgende: 'Er du pendler eller pensionist, og rejser du inden for hovedstadsområdet, er det næppe nogen fordel for dig at skifte til rejsekort - endnu'.

Undersøgelsen er foretaget af prissammenligningstjenesten Samlino.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik