Dorit synger i huskekor: Erhard husker historier bag melodierne

Når demente glemmer, kan sange være nøglen til fortiden. Derfor synger demente Dorit og hendes mand i "Huskekoret" og venter på de magiske øjeblikke.

Demente Dorit Nielsen ikke huske - men at synge det kan hun.

quote Så kan der komme, et magisk øjeblik mellem den demente og den pårørende - og det er det, vi prøver at få frem her.

Ulrik Skat, korleder i Huskekoret

Dorit Nielsen og hendes ægtemand Erhard er begge sangere i "Huskekoret" for demente og deres pårørende hveranden torsdag på Nældebjerg Plejecenter i Greve.

- Det er lidt mere afslappende at komme her og synge. For der kan godt være store problemer derhjemme med at huske, hvor tingene er - så det kan være lidt svært, siger Erhard. 

Gennem sangen opstår der magiske øjeblikke

Dorit Nielsen er én af omkring 10.000 personer i vores område, der har fået stillet diagnosen demens. Men det skønnes af Nationalt Videnscenter for Demens, at i alt 25.000 personer lider af sygdommen. 

quote Hun spillede den melodi for os, da vi hentede nøglen. Og siden dengang, der har det været vores melodi.

Erhard Nielsen

Og det er en gruppe, som har glæde af musikken - tonerne hjælper dem nemlig til at huske, fortæller korlederen i Huskekoret, Ulrik Skat, der kommer fra den lokale musikskole:

- Det, som en god sang kan, er, at den kan skabe nogle minder fra noget, man har oplevet i fortiden. Så kan der komme, et magisk øjeblik mellem den demente og den pårørende - og det er det, vi prøver at få frem her, siger han. 

Yndlingssangen

Og det magiske øjeblik opstår mellem Dorit og Erhard, da emnet falder på Dorits yndlingssang: 

- "Den første gang jeg så dig", det er vores yndlingsmelodi, ikke?, siger Erhard til Dorit.

- Den første gang vi skulle på ferie sammen, det var på Orø, og der havde vi lejet et sommerhus.  Og det var en dame, der stod for det. Hun spillede den melodi for os, da vi hentede nøglen. Og siden dengang, der har det været vores melodi, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik