Byråd sætter direktion på plads: Øl-fest beholder tilladelse

Både borgmester og direktion fik en begmand på byrådsmødet. Ølløbet slutter derfor med fest på Kulturhavnen.

Arrangørerne af Ølløbet i Helsingør kan ånde lettet op efter mandagens byrådsmøde.

Her valgte et flertal i byrådet nemlig at respektere den aftale, arrangørerne havde indgået med Kulturhavnen om at holde en efterfest foran Kulturværftet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lørdag lød meldingen ellers fra kommunen, at Ølløbet godt kunne glemme alt om en efterfest den 4. juni, og at aftalen måtte skyldes ”et kommunikationsbrist”, som kulturdirektør Marianne Hoff Andersen formulerede det. Borgmester Benedikte Kiær, Kons., kaldte arrangementet for en ”abefest”, og understregede, at Kulturhavnen er det helt forkerte sted at holde den slags.

Facebook-opdatering gjorde udslaget

Det var formanden for kultur- og turismeudvalget Henrik Møller, Soc.dem., dog helt uenig i. Det er nemmere at rydde op på Kulturhavnen end så mange andre steder. Men for ham handler det også om, at det skal gå rigtigt for sig.

- Det er ikke en tilfældig tilladelse, der er givet. Der har siddet en styregruppe, som har givet lov til det. Problemet er, at direktionen ikke har nogen kompetence til at overrule den beslutning, siger han til TV 2 Lorry.

For Henrik Møller var det en Facebook-opdatering fra borgmesteren mandag middag, der fik ham til at tage sagen op i byrådet.

- Hvis de (Henrik Møller og Jan Rybberg, Lokaldemokraterne, red.) gerne vil omgøre direktionens beslutning har jeg fortalt, at der er mulighed for, at de kan stille forslag til byrådsmødet i aften, hvor vi kan behandle forslaget, hvis et flertal siger ok til, at sagen kommer på dagsordenen, skrev Benedikte Kiær blandt andet.

- Jeg tror ikke, vi havde haft nogen sag, hvis ikke borgmesteren havde lavet den Facebook-opdatering, siger Henrik Møller.

Vink med en vognstang

Han havde ikke havde turdet håbe på, at et flertal i byrådet ville stemme imod forvaltningen. Men det glæder ham.

- Det er et vink med et vognstang om, at det altså er byrådet, der bestemmer hvilket mandat, der skal gives videre, siger Henrik Møller.

14 byrådsmedlemmer stemte for at opretholde tilladelsen til øl-efterfesten på Kulturhavnen: Socialdemokratiet, Enhedslisten, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Lokaldemokraterne. Kun Konservative, SF og et enkelt medlem af Dansk Folkeparti stemte for, mens Anders Drachmann, Frit Demokrati, undlod at stemme. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik