Efter bundplacering: DF-ordfører giver opsang til lokalpolitikere

Løsningen kan blive en strammere lovgivning, advarer Dansk Folkepartis ældreordfører. Det lokale DF-medlem i Glostrup vil nu have en forklaring.

- Det er en alt for stor forskel.

Sådan lyder kommentaren fra Dansk Folkepartis ældreordfører Jeppe Jakobsen til, at ældre i Glostrup i gennemsnit får besøg af en hjemmehjælper i 0,62 time, mens de ældre i Holbæk får hjælp i hele 2,2 timer - som TV 2 Lorry tidligere på dagen kunne fortælle.

quote Forskellen viser, at det er udtryk for en politisk prioritering, når man i Holbæk har fundet pengene. Det har man valgt ikke at gøre i Glostrup

Jeppe Jakobsen, ældreordfører, Dansk Folkeparti

Ifølge Jeppe Jakobsen burde der ikke være så stor forskel på kommunerne, selv om der kan være en vis forskel på de ældres plejeniveau.

- Forskellen viser, at det er udtryk for en politisk prioritering, når man i Holbæk har fundet pengene. Det har man valgt ikke at gøre i Glostrup, siger Jeppe Jakobsen og uddyber:

- Der er nogle kommuner, der bruger pengene forkert. Siden reformen er der kommet flere og flere ansatte på rådhusene på trods af, at udgangspunktet var det modsatte. Der er kommet flere kolde hænder, siger han, der ikke kender nærmere til forløbet omkring sidste års budgetforhandlinger i Glostrup, hvor de økonomiske rammer for blandt andet ældreområdet blev besluttet.

DF også med i budgettet

Aftalen om Glostrups budget for 2017 blev indgået mellem alle partier i kommunalbestyrelsen på nær SF – og altså også Dansk Folkeparti. I budgetaftalen er politikerne blevet enige om en stribe initiativer på ældreområdet, men har ikke pillet ved budgettet til hjemmehjælp. Det ville også være uacceptabelt, understreger Jeppe Jakobsen.

- Som hovedregel er det selvfølgelig ikke i orden at vores byrådsmedlemmer lægger stemmer til besparelser. Men som jeg også plejer at sige til vores byrådsmedlemmer, kan man godt gå med i et budgetforlig, hvis der uden Dansk Folkepartis stemmer var flertal for besparelser – og vi så kan påvirke de andre partier, så der ikke bliver skåret så meget, siger han og kommer med en opfordring til politikerne i Glostrup.

Ministeren skal ind i sagen

- De skal tænke over, hvad der er vigtigt når man laver kommune. Hvad er det egentlig, borgerne forventer, at skattekronerne skal gå til, siger han – og giver selv svaret: Velfærd.

Jeppe Jakobsen vil nu tage sagen op med ældreminister Thyra Frank, Liberal Alliance, som han skal mødes med tirsdag morgen.

- Regeringen bliver nødt til at tage det op ved økonomiforhandlingerne (med kommunerne, red.) og bevise, at det er en regering, der prioriterer ældreområdet, siger han.

Netop økonomiforhandlingerne bliver den første store prøve for regeringen. Det er her, regeringen ifølge støttepartiet skal bevise, at posten som ældreminister ikke kun er opfundet, fordi det lyder godt, men at det rent faktisk kan være med til at styrke ældreområdet.

Hvis ikke udviklingen ændrer sig, er svaret ifølge Dansk Folkeparti en mere detaljeret lovgivning på ældreområdet.

- Vi må gå tættere på det kommunale selvstyre. Vi har ingen berøringsangst. Så må vi gå ind og detailregulere kommunerne mere, siger Jeppe Jakobsen.

Lokal DF'er vil bede om en forklaring

Hos Kurt Kjær, der sidder i social- og sundhedsudvalget i Glostrup for Dansk Folkeparti, giver tallene anledning til at bede om en forklaring.

- Jeg har ikke været vidende om, at vi lå så lavt. Jeg synes faktisk, vi har gjort rigtig meget på ældreområde de sidste par år – men nu vil jeg bede om en forklaring, siger han til TV 2 Lorry.

Den vil han bede om på onsdag, hvor social- og sundhedsudvalget mødes.

- I Dansk Folkeparti går vi meget op i, at de ældre har det godt, understreger Kurt Kjær. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik