DF giver projekt om nye erhvervsøer en kold skulder

Planerne mellem Hvidovre Kommune, regeringen og Københavns Kommune om ni nye øer ved Avedøre Holme bliver ikke taget vel imod hos DF.

Står det til Hvidovre Kommune, regeringen og Københavns Kommune vil der i 2040 stå i alt ni øer færdig ved Avedøre Holme, hvilket skal give Hvidovre en mulighed for at tiltrække industri og arbejdspladser til sig.

Tirsdag aften afholdte Dansk Folkepartis folketingsgruppe gruppemøde, og her blev planerne om de ni nye øer mødt med bekymring.

- Vi er bekymret for, at det vil gå ud over sammenhængskraften i Danmark, og at projektet vil gå ud over den udflytningsstrategi, som Dansk Folkeparti har været med til at lave, siger Merete Dea Larsen, folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti, til TV 2 Lorry.

- Det, vi arbejder for i Dansk Folkeparti, er udflytning af arbejdskraften, hvilket vi kan se har en positiv effekt, uddyber hun.

Udflytning af statslige arbejdspladser blev vedtaget af regeringen tilbage i 2015 og består af to runder. Den første runde begyndte i 2015, og den anden runde gik i gang i 2018.

Udflytningen har til formål at flytte statslige arbejdspladser ud af København for at skabe et Danmark i bedre balance, som regeringen selv skriver på sin hjemmeside.

Køge Bugt hvor regeringen foreslår at placere ni nye holme.
Køge Bugt hvor regeringen foreslår at placere ni nye holme.
Foto: Foto: TV 2 Grafik

Vil tiltrække grønne virksomheder

På trods af DF's manglende opbakning til projektet ser det dog alligevel ud til, at der er flertal for øerne, da Socialdemokratiet bakker op om projektet.  

Bliver planerne om øerne en realitet, vil jordopfyldningen begynde i 2022, og de første grunde vil blive udbudt i 2028, hvor hele projektet vil være færdig i 2040.

Det forventes, at det nye område vil kunne tiltrække op mod 380 virksomheder til sig, hvor det er især de grønne virksomheder, man vil forsøge at tiltrække.

Projektet skal finansieres af salget af grundene.

Nedenfor kan du se et tidligere indsalg om det storstilede projekt, som er på regeringens ønskeliste.

Det nye industriområde har fået navnet Holmene i Hvidovre.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik