Det københavnske boligmarked er glødende: Frygt for krak

Boligejerne tjener styrtende på ejendomshandler i hovedstaden - men lige om hjørnet lurer risikoen for at korthuset falder sammen

Boligejerne danser om den københavnske guldkalv: Huse og ejerlejligheder. Kort tid efter et køb kan boligerne sælges med stor fortjeneste, for priserne har kun bevæget sig i én retning: Opad. Men nu tyder noget på, at markedet risikerer at kollapse. Det skriver Berlingske.

Problemet er, at boligmarkedet er ramt af spekulation. Købere investerer i lejligheder - ikke for at bo i dem - men for at sælge dem videre med stor fortjeneste kort tid efter. Det driver priserne i vejret.

-Jeg er bekymret for en boligboble på især det københavnske ejerlejlighedsmarked. Priserne er i den grad løbet fra den øvrige udvikling, og ejerlejlighedsmarkedet er blevet mere spekulativt, siger Helge J. pedersen, der er cheføkonom i Nordea til Berlingske.

Den gennemsnitlige liggetid er ifølge avisen meget kort - omkring 64 dage - og det presser køberne med op i pris - hvis ikke de handler og betaler prisen - så forsvinder lejligheden.

-Udviklingen bringer uundgåeligt tankerne hen på udviklingen i årene op til at krisen ramte, siger Mira Lie Nielsen, chefanalytiker fra Nykredit.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik